Düğün Takıları Artık Kimin? Yargıtay'dan Çarpıcı Karar

Düğün Takıları Artık Kimin? Yargıtay'dan Çarpıcı Karar
Yıllardır devam eden tartışmalara ve boşanma süreçlerindeki uzlaşmazlıklara son noktayı Yargıtay koydu. "Düğün takıları kimin?" sorusu artık netlik kazandı. Yüksek yargıdan gelen yeni içtihat değişikliğiyle birlikte, bu konuda kesin bir karar alındı.

TİGRİS HABER - Konuyla ilgili detayları paylaşan Avukat Selin Kırhan'a göre, bundan böyle düğünde takılanlar sadece gelinin değil, damadın da olabilecek. Önceden sıkça kullanılan "kadına aittir" ilkesi değişti. Yargıtay'ın yeni kararıyla, geline takılan ziynetler gelinin, damada takılanlar ise damadın olacak.

Kararın belirleyici kriteri ise özgülenme. Kadına özgü olan bilezik, küpe, kolye gibi takılar gelinin malı olacak. Ancak damada para, altın gibi takılar takıldıysa, bunlar damadın malı sayılacak.

Takıların sahiplerinin belirlenmesi için düğün videoları ve fotoğrafları incelenecek. Uzman kuyumcu ve bilirkişilerin raporlarıyla netlik kazanacak olan bu süreç, karşılıklı anlaşmazlıkları ortadan kaldırmayı amaçlıyor.

Bu kararla birlikte, karı-koca arasında yaşanan tartışmaların ve mahkeme süreçlerinin azalması hedefleniyor. Artık düğün takılarının sahipliği konusunda net bir çizgi çekildiği için, boşanma durumunda da daha az anlaşmazlık yaşanması bekleniyor.

Yargıtay'ın bu kararıyla, düğün takıları konusundaki belirsizliklerin sona erdiği ve adil bir çözümün sağlandığı vurgulanıyor.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.