Dünya bu anneyi konuşuyor! Bebeğinin öleceğini bile bile doğurdu...

Dünya bu anneyi konuşuyor! Bebeğinin öleceğini bile bile doğurdu...
Dünya ABD'li anneyi konuşuyor. ABD'li Krysta Davis kız çocuğu olacağı için çok heyecanlıydı. Krysta henüz 18 haftalık hamileyken bebeğinde bir hastalık olduğunu ve beyninin bir kısmının olmadan doğacağını öğrendi.

Krysta o gün hayatının en zor kararlarından birini aldı.ABD'li anne Krysta Davis, cesur hareketiyle dünyanın gündemine oturdu.

Krysta Davis ve Derek Lovett Jr. çifti birlikte ilk bebeklerinin olacağı haberiyle mutluluktan havalara uçmuştu. Ancak Krysta, doğumun henüz 18. haftasındayken bebeğin doğum kusuru olan anensefali olduğunu ve beyninin bir kısmının olmayacağını öğrendi.

Dünyası kararan Krysta, doktora bebeğinin diğer organlarının çalışıp çalışmadığını sordu. Evet yanıtını alan Krysta, hayatının en zor kararlarından birini vererek, başka bebeklere umut olması için çocuğunu doğurmaya karar verdi.

Krysta ve Derek'in Rylei adlarını verdiği kızları dünyaya geldi ancak küçük bebek geçtiğimiz günlerde hayatını kaybederek yalnızca 1 hafta yaşayabildi.

Anne Krysta ise organ bağışlama kararıyla ilgili olarak "Onun doğmasını sağlamak organlarını bağışlayabilme fırsatını sağladı. Bu da diğer annelerin bizim aksimize bebeklerini eve götürebilmeleri anlamına gelirdi. Bu kararla beraber doğum sürecini geçirdik ve gücümüzün çoğunluğu ondan geldi. Doğum süreci çok olumluydu ve çoğu ailenin yaptığı gibi yapabileceğimiz her şeyi yaptık. İki bebeğin hastaneden aileleriyle çıkabilmesine katkı sağlamak bizi çok etkiledi" dedi.

Anne Krysta'nın bu cesur kararı iki bebeğe can oldu. Bebeğinin kalp kapakçıkları bağışlandıktan sonra diğer iki bebeğin kurtarılmasına yardımcı olurken, akciğerleri bir araştırma vakfına gitti

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.