Dünya Süt Günü öğrencilere yaradı

Dünya Süt Günü öğrencilere yaradı
Diyarbakır’da “Dünya Süt Günü” nedeniyle öğrencilere sütlü dondurma dağıtıldı.

 

Diyarbakır Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü’nce, “Dünya Süt Günü” nedeniyle, merkez Kayapınar ilçesinde bulunan Mevlana İlköğretim Okulu’nda eğitim gören öğrencilere sütlü dondurma dağıtıldı. İlçe Kaymakamı Mustafa Kılıç, Diyarbakır Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Mustafa Ertan Atalar ve bazı kurum ve kuruluşların temsilcilerinin katıldığı etkinlikte, öğrencilere sütün faydaları anlatıldı.

Diyarbakır Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Mustafa Ertan Atalar, hayatın ilk besini olan sütün her yaşta büyük önem taşıdığına dikkat çekerek, “Uluslararası Sütçülük Federasyonu’nun 1956 yılında aldığı bir kararla 21 Mayıs Günü, federasyona üye tüm ülkelerde Dünya Süt Günü olarak kutlanmaktadır. Bu çerçevede, 21 Mayıs Dünya Süt Günü'nün içinde bulunduğu hafta, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığımızca da Süt Haftası olarak ilan edilmiştir” denildi.

Dünya Süt Günü kutlamalarının amacının sağlıklı nesillerin yetiştirilmesi için süt üretim ve tüketimini artırmak ve süt ürünlerinin besin değeri konusunda kamuoyunu bilgilendirmek olduğunu aktaran Atalar, “Sütün faydaları saymakla bitmez Gelişme çağındaki çocuklar başta olmak üzere, 7'den 70'e herkes için büyük önem taşır. Beynin gelişmesine destek olmasının yanı sıra, göz, deri ve diş sağlığını koruyan, hücreleri onaran ve enerji veren, kemikleri sertleştiren ve bağışıklık sistemini güçlendiren vazgeçilmez tek besin kaynağıdır süt. Bu nedenle çocuklar ve yetişkinler günde en az 2 bardak süt tüketmelidirler. Böyle yararlı bir besin olmasına rağmen, ülkemizdeki süt tüketimi Avrupa ülkelerine göre ne yazık ki çok azdır. Bu nedenle, ülkemizde süt tüketimini ve süt içme alışkanlığını artırmak için Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı ve Sağlık Bakanlığı işbirliğinde 2012 yılında ülke genelinde başlatılan ‘Okul Sütü Akıl Küpü’ projesi uygulamaya konulmuştur. 3 yıldan bu yana devam eden proje kapsamında anaokulu ve ilkokul öğrencilerine haftada 3 gün süt dağıtılmaktadır. 2015-2016 eğitim öğretim yılı Okul sütü projesi kapsamında İlimizdeki okullarda toplam 183 bin 636 öğrenciye süt dağıtımı yapılmıştır” diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.