Dünya Süt Günü’nde 700 kişilik mehir dağıtıldı

Dünya Süt Günü’nde 700 kişilik mehir dağıtıldı
Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, Dünya Süt Günü dolayısıyla Sümerpark Ortak Yaşam Alanı’nda 700 kişilik ücretsiz mehir dağıttı. Mehir dağıtımına yurttaşlar büyük ilgi gösterdi.

  Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Sağlık İşleri Daire Başkanlığı, her yıl 21 Mayıs’ta kutlanan Dünya Süt Günü dolayısıyla süt ve süt ürünlerinin tüketimini yaygınlaştırmak amacıyla ücretsiz mehir dağıttı. Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı mutfağında hazırlanan 700 kişilik mehir, Sümerpark Ortak Yaşam Alanı’nda ücretsiz dağıtıldı. 2. Amed Kitap Fuarı’nı takip etmek için Sümerpark’ta bulunan yurttaşlar, mehir dağıtıma büyük ilgi gösterirken, dağıtım esnasında Sağlık İşleri Daire Başkanlığı çalışanları sütün önemini anlattı. Mehir yiyeceğinin dağıtıldığı stant ve çevresine günün önemini anlatan Kürtçe ve Türkçe pankartlar da asıldı.

  “SÜTÜN TÜKETİLMESİ HAYATİ ÖNEM TAŞIMAKTADIR”

  Sağlık İşleri Daire Başkanı Rıfat Mertoğlu, Dünya Süt Günü’nü her yıl yaptıkları çeşitli etkinliklerle kutladıklarını belirterek, süt ve süt ürünleri konusunda yurttaşları bilgilendirmeye çalıştıklarını söyledi. Süt Günü vesilesiyle dağıttıkları Diyarbakır’ın geleneksel yiyeceği mehire ilginin oldukça fazla olduğunu ifade eden Mertoğlu, “Bildiğiniz gibi süt özellikle ilk 6 ay için bebeklerin yaşamında önemli bir besin kaynağıdır. Yarım litre süt 5 kilogram ette bulunan proteine sahiptir. Yine sütün içerisinde kalsiyum, magnezyum gibi mineraller bulunmaktadır. Bunlar özellikle çocukların kemik ve gelişimlerinde önemli minerallerdir. Dolayısıyla sütün tüketilmesi hayati önem taşımaktadır” dedi.

  “DUYARLILIK YARATMAYA ÇALIŞIYORUZ”

  Sütü sadece çocukların değil herkesin tüketmesi gerektiğine dikkat çeken Mertoğlu, “Bebekler dahil 80 yaşına kadar herkes günlük elinden geldikçe süt veya süt ürünleri tüketmelidir. Bu konuda bizlerde Belediye olarak duyarlılık yaratmaya çalışıyoruz” diye konuştu.

  Mertoğlu, Dünya Süt Günü’nde mehir dağıtımının yanı sıra anaokullarında sütün önemini anlatan eğitimler düzenlediklerini sözlerine ekledi.

Haber:Dilek Sezer

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.