Dünyaca ünlü sanatçıdan Van tepkisi; "Utanç verici bir zamana tanıklık ediyoruz"

Dünyaca ünlü sanatçıdan Van tepkisi; "Utanç verici bir zamana tanıklık ediyoruz"
 Özel Haber
Kavramsal sanat, konstrüksiyon ve heykel alanında dünyaca bir üne sahip Ahmet Güneştekin de 31 Mart seçimleri sonrası Van'da yaşanan gelişmelere tepki göstererek, "Nasıl utanç verici bir zamana tanıklık ediyoruz!" dedi.

Mehmet Türk - Özel Haber

TİGRİS HABER - Sosyal medya platformu X'teki kişisel hesabından DEM Parti Van Belediye Başkanı Abdullah Zeydan ve AK Parti Van adayı Abdulhat Arvas'ın fotoğraflarını ve aldıkları oy oranlarını paylaşan Ahmet Güneştekin, 125 bin 426'lik oy farkını da yazdığı görüldü.

Fotoğrafların üzerine de tepkisini dile getiren Güneştekin, "Nasıl utanç verici bir zamana tanıklık ediyoruz! Bir insan, bir sanatçı olarak Türkiye’de yaşanan hukuk ve demokrasi ihlallerine tanıklık etmek çok ağır bir yük! Halkın iradesiyle seçilmiş birinin emeği ve başarısının mağlup birinin eline teslim edilmesi utançların en büyüğüdür. Gayrimeşru bir şekilde oturulan her makam hafıza odalarına utanç olarak kaydedilecektir. Derhal bu yanlış karardan dönülmeli ve halkın iradesine saygı duyulmalı. Eğer halk iradesini Kürtleri ayrı tutarak değerlendiriyorsanız, ki öyle gözüküyor, bu daha da büyük bir utanç olarak hanenize yazılacaktır" şeklinde görüş belirtti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.