Dünyanın ünlü 5 kadın tiyatrocusu

Dünyanın ünlü 5 kadın tiyatrocusu
 Özel Haber
Tiyatro, insanlığın en eski sanat dallarından biridir. Bu sanat dalında erkekler kadar kadınlar da önemli başarılara imza atmıştır. Dünyanın en ünlü kadın tiyatrocuları arasında yer alan isimler :

TİGRİS HABER

1. Sarah Bernhardt

Fransız tiyatro oyuncusu Sarah Bernhardt, 19. yüzyılın en büyük tiyatro oyuncularından biri olarak kabul edilir. Bernhardt, güçlü oyunculuğu ve etkileyici sahne performansıyla dünya çapında üne kavuşmuştur. "Hamlet", "Faust" gibi klasik oyunlarda başrol oynayarak büyük başarı elde etmiştir. Sarah Bernhardt, Fransız Legion D'Honeur (Onur nişanı)'nı 1914'te aldı. Fiziksel durumu yüzünden son zamanlarda sahne üzerinde hareket edemiyordu ancak yaşlılığına rağmen değişmeyen sesi ile izleyicileri etkileyebiliyordu. 26 Mart 1923'te hayal ettiği gibi sahnede öldü

2. Eleonora Duse

İtalyan tiyatro oyuncusu Eleonora Duse, 19. yüzyılın en önemli kadın tiyatrocularından biridir. Duse, doğal oyunculuğu ve duygusal performansıyla izleyicileri büyülemiştir. "La Dame aux Camélias", "La Traviata" ve "La Locandiera" gibi oyunlarda başrol oynayarak büyük başarı elde etmiştir. Duse, aynı zamanda modern tiyatronun öncülerinden biri olarak kabul edilir.

3. Katharine Hepburn

Amerikalı tiyatro ve sinema oyuncusu Katharine Hepburn, 20. yüzyılın en başarılı kadın sanatçılarından biridir. Hepburn, güçlü oyunculuğu ve cesur seçimleriyle sinema dünyasında çığır açmıştır. "The Philadelphia Story", "The African Queen" ve "On Golden Pond" gibi filmlerde başrol oynayarak Oscar ödülü kazanmıştır. Hepburn, aynı zamanda tiyatro sahnesinde de başarılı bir kariyere sahip olmuştur.

4. Glenda Jackson

İngiliz tiyatro ve sinema oyuncusu Glenda Jackson, 20. yüzyılın en önemli kadın tiyatrocularından biridir. Jackson, güçlü oyunculuğu ve etkileyici sahne performansıyla izleyicileri büyülemiştir. "A Streetcar Named Desire", "The Crucible" ve "King Lear" gibi oyunlarda başrol oynayarak büyük başarı elde etmiştir. Jackson, aynı zamanda tiyatro alanında aldığı ödüllerle de adından söz ettirmiştir.

5. Viola Davis

Amerikalı tiyatro ve sinema oyuncusu Viola Davis, 21. yüzyılın en başarılı kadın sanatçılarından biridir. Davis, güçlü oyunculuğu ve duygusal performansıyla izleyicileri büyülemiştir. "Fences", "Doubt" ve "How to Get Away with Murder" gibi oyun ve dizilerde başrol oynayarak büyük başarı elde etmiştir. Davis, aynı zamanda tiyatro ve sinema alanında aldığı ödüllerle de adından söz ettirmiştir.

Bu isimler, dünya tiyatrosuna önemli katkılarda bulunmuş ve kadınların tiyatrodaki gücünü kanıtlamıştır.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.