Düşünür Engel tanımadı

Düşünür Engel tanımadı
“3 Aralık Engeliler Günü”nün sadece bir günle sınırlanmaması gerektiğine işaret eden Düşünür Koleji Genel Müdürü Ahmet Özmen, “Engelli çocuklarımızı sadece yılın bir günü hatırlamamalıyız. Onlar bizim dünyamızın birer parçası. Unutmayalım ki bizlerde birer engelli adayıyız. Toplumsal yaşamın her alanında onların da bizimle aynı hayatı paylaştıklarını unutmamalıyız.” dedi.

Tigris Haber- Diyarbakır Düşünür Koleji, “3 Aralık Engeliler Günü” dolayısıyla oluşan duyarlılığı, sosyal sorumluluk projeleriyle sürdürüyor. Düşünür Koleji dün gerçekleştirdiği bir etkinlik ile öğrencilerin farklılıklarının keşfedilmesini konu aldı ve engelliler gününün bir güne sığdırılmaması gerektiğinin altını çizdi.

dusunur-sosyal-sorumluluk-(3).jpeg

‘Her birey farklıdır’

Ayten Elyes Erdoğan Özel Eğitim ve Uygulama Okulu öğrencilerini okulunda misafir eden Düşünür Koleji Genel Müdürü Ahmet Özmen, öğrencilerin farklılıklarının ve özgünlüklerinin önemine vurgu yaparak,  “Her birey farklıdır ve özel gereksinimleri vardır. Eğitim penceresinde ise durum daha farklıdır. Her öğretmen çocukların gelişimi için gayret gösterip, onları başarılı olabilecekleri en yüksek çıtaya çıkarmaya çalışır. Başarı onlar için en güzel hediyedir. Çocukların yüzünde beliren küçük bir tebessümü dünyalara değişemeyecek kadar önemli buluyoruz.”diye konuştu.

dusunur-sosyal-sorumluluk-(1).jpeg

Yılda bir gün ile yetinemeyiz!

‘3 Aralık Dünya Engelliler Günü’nün anlam ve önemine işaret eden Özmen, “Engelli çocuklarımız hemen hemen her yerde hatırlandı. Herkes farklı etkinlikler düzenleyerek hayatlarında bir günü onlara ayırdı. Biz ise Düşünür Koleji olarak engelli çocuklarımıza karşı duyarlılığımızın ve sorumluluğumuzun bir güne sığdırılamayacağı inancındayız.  Engelli çocuklarımızı sadece yılın bir günü hatırlamamalıyız. Onlar bizim dünyamızın birer parçası. Unutmayalım ki bizlerde birer engelli adayıyız. Toplumsal yaşamın her alanında onların da bizimle aynı hayatı paylaştıklarını unutmamalıyız.” İfadelerini kullandı.

Düşünür Koleji olarak eğitimin her alanında öğrencileri çağın gereklerine uygun olarak en iyi şekilde yetiştirmeyi amaçladıklarını ve bu kapsamda önemli adımlar attıklarını belirten Özmen,  öğrencileri, sosyal duyarlılıkları yüksek ve farklılıkları kabul eden bireyler olarak yaşamın her alanına hazırlamaya çalıştıklarını söyledi.

dusunur-sosyal-sorumluluk-(4).jpeg

‘Sevginin olduğu yerde engel yoktur’

Engelliler gününün anlam ve öneminin vurgulandığı sosyal sorumluluk projesinin hazırlanması ve hayata geçmesinde büyük emeği olan Düşünür Koleji öğretmenlerinden Ahmet Ercanoğlu, da projenin öğrencilerin farklılıklarının keşfedilmesine katkı sunduğunu ifade etti.  Etkinlik kapsamında yapılan faaliyetlere değinen Ercanoğlu, “Özel öğrencilerimizi okulumuzda misafir edip öğrencilerimiz ile kaynaşmalarını sağladık. Birlikte yemek yedik. Müzikal etkinliğimizin ardından misafirlerimize hediyelerini takdim ettik. Okulumuz olarak sevginin olduğu yerde engel yoktur anlayışıyla yolumuza devam ediyoruz.” şeklinde konuştu.

Düşünür Koleji Genel Müdürü Ahmet Özmen yönetiminde ve öğretmen Gül Ertuğrul’un katkılarıyla gerçekleşen etkinlikte, Ayten Elyes Erdoğan Özel Eğitim ve Uygulama Okulu Müdürü Ejder Demirel de projeden duyduğu memnuniyetini belirtti.

Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.