Düşünür farkı duvarlarına da yansıyor!

Düşünür farkı duvarlarına da yansıyor!
“Farklı Düşün Fark Yarat Özgün Ol” şiarı ile Diyarbakır’da 11’inci kampüsünü açan İstanbul merkezli Düşünür Koleji, 2018 - 2019 eğitim öğretim yılına iddialı başladı.

Ali Abbas Yılmaz / Özel

Tigris Haber- Techzone 4.0 atölyeleri ile öğrencilere değişen teknolojiye uyum sağlayacak altyapı eğitimi veren Düşünür Koleji, D-STEAM eğitimi, Maker eğitimi, kodlama eğitimi ve robotik eğitimi gibi derslerle öğrencileri geleceğin dünyasına hazırlıyor.

Düşünür koleji, çocukların teknoloji ürettikleri, robot yaptıkları, Drone yapıp uçurdukları bir atölyeler zinciri olacak. Sanat ve spor alanında farklı etkinlikleri olan Düşünür Kolejinde çocuklar hem hayata hem de sınava hazırlanıyor. Kendisini akademik başarıyla sınırlamayan kolejdeki her çocuk  aynı zamanda  sosyal sorumluluk projeleri ile akranlarının hayatını iyileştirmek için bir çaba sarf ederek  duygu dünyalarını zenginleştiriyor.

Düşünür Koleji Diyarbakır kampüsü kurucusu ve bölge koordinatörü Ahmet Özmen,  Kolejin ilk eğitim öğretim yılının hemen başında hedeflerine fazlasıyla ulaştıklarını belirtti.

'Bugünü kazandık yarınları da kazanacağız'

 Her şeyden önce öğrencilerin mutlu olmasını hedeflediklerini ifade eden Özmen, "Yeni kampüsü ile eğitim öğretim dönemine başlayan Düşünür Kolejinin eğitim sektörüne katkılarını şöyle özetledi:  "Diyarbakır kampüsümüzü açtık. Her şey planladığımız şekilde ve tam zamanında gerçekleşti. Diyarbakır'a çok modern ve örnek bir kampüs kazandırdık. Düşünür Koleji olarak çok yoğun bir hazırlık sürecinin sonunda güçlü bir çıkışla 2018 2019 eğitim öğretim yılına merhaba dedik. Akademik başarıdan önce öğrencilerimizin mutluluğunu hedefledik. Eğitim öğrenim yılının ilk günlerindeyiz ve Düşünür Kolejli olmanın farkını öğrencilerimizin gözlerinde okumanın mutluluğunu şimdiden yaşadık. Bizim için esas olana en başından ulaştık. Öğrencilerimizde ilk günden bir aidiyet hissi oluşturabildik. Belki on yıllık bir okulun öğrencileriyle zamanla kurabileceği aidiyet hissini biz ilk günde kazandık. Bu bizim tüm başarılarımızın zemini olabilecek çok değerli bir duygudaşlıktır.  Düşünür Koleji farkını, özgünlüğünü öğrencilerimiz ilk günden hissettiler ve süreç içinde akademik başarılarımızı da bu temel üzerinde sağlam bir şekilde inşa edeceğiz. Güçlü bir hazırlıkla bugünü kazandık, daha yoğun ve sistematik bir program ile yarınları kazanacağız ve öğrencilerimizi geleceğe en iyi en donanımlı şekilde hazırlayacağız."

Düşünür Koleji Genel Müdür Yardımcısı Fatih Karadağlı, Düşünür Kolejlerinin eğitimde fark yaratan özgün yanlarını Tigris Habere değerlendirdi.

'Düşünür koleji yatırımlarına ve büyümeye devam edecek'

Türkiye ekonomisinin içinde bulunduğu birtakım sıkıntılara rağmen  Düşünür Koleji olarak yatırımlarına aralıksız devam ettiklerini  belirterek, "Düşünür Kolejleri, Türkiye’nin yedi bölgesinde yatırımlarına devam etti. Bu yıl yeni açılan kampuslarımız eski kampuslarımıza ilaveten Trabzon’da ikinci kampusumuzu açtık.  Yine, büyük bir kampus açtık İstanbul Çekmeköy'de.  Aynı şekilde Diyarbakır da ki  kampusumuzu de hayata geçirdik. Dolayısıyla atılımlarımızla yeni yatırımlarımızla büyümeye devam edeceğiz. Bir sonraki sene için de şimdiden hazırlıklara başladık. Antalya, Van ve İstanbul da en az üç kampüs, hatta bunların yanında Kocaeli'de dördüncü kampusu eklemeyi düşünüyoruz. Dolayısıyla Düşünür koleji yatırımlarına ve büyümeye devam edecek.

Krize rağmen yatırıma devam!

Döviz kurundaki dalgalanmaların her yatırımcı gibi kendilerini de olumsuz etkilediğini ancak her şeye rağmen yatırım kararlılığında zafiyet yaşanmadığın ifade eden Karadağlı, " Türkiye'deki herkesi etkiledi dövizdeki dalgalanmalar. En basitinden bir demir fiyatı arttığında dolara bağlı olarak sizin yaptığınız okulun da maliyeti artıyor. Bununla birlikte kiraları da artıyor ama biz güçlü bir kurumuz ekonomik olarak.  Dolayısıyla hepimiz bu ülkede yaşıyoruz, hepimiz aynı gemideyiz. Eğer bu ülkeye yatırım yapmazsanız daha büyük felaketlere sebebiyet verecek durumlar ortaya çıkabilir. Dolayısıyla biz yatırımlarımıza devam ediyoruz, ülkemize güveniyoruz ve bunların da gelip geçici olduğunu düşünüyoruz. Keza, tüm bunların özellikle dış güçlerin baskısıyla yapılmış olması da ayrıca manidar. Zaten istenen bu; herkes yatırımını kessin, harcamalar dursun ve ekonomi bir krize girsin. Biz tam  tersine daha kararlı olarak yatırımlarımıza devam ediyoruz ve edeceğiz" diye konuştu.

Hedefimize ulaştık!

Diyarbakır  Düşünür Koleji kampüsü açılışına ilişkin olarak ise Karadağlı şunları söyledi: " Geçen yıldan itibaren hazırlıklara başladık ve binamızı Haziran ayının sonu gibi tamamen bitirdik ve eğitim öğretime açtık dün itibariyle. 500 öğrencimiz ile birlikte anaokulundan 11. Sınıfın sonuna kadar eğitim öğretim faaliyetlerimize başladık. Kampüsümüz çok güzel oldu. Özellikle Diyarbakır'da böyle güzel bir kampüsün  olması bizi çok mutlu etti. Hedefimiz de buydu. Kampüsün içinde, konferans salonu, yemekhane, kafeterya gibi standart alanlarının dışında; yüzme havuzu, buz pateni pisti, Squaşh salonu gibi ekstra alanlar da var.  Ayrıca 300 kişilik bir konferans salonumuz da hizmete açıldı. Bu anlamda Kampus olarak birçok organizasyona da ev sahipliği yapabiliriz."

Güçlü kadromuzla kazanmaya hazırız!

 Düşünür kolejinin öğretmenlere büyük bir değer verdiğini ve güçlü bir öğretmen kadrosu ile hizmet verdiklerini aktaran Karadağlı, " Sisteminiz ne kadar iyi olursa olsun öğretmeniniz iyi ise bir yerlere ulaşabilirsiniz. Bizim en çok önemsediğimiz olay kadro derinliği ve kadronun iyi öğretmen arkadaşlardan oluşması ve biz bu anlamda istediğimiz kadroyu kurduk. Ocak ayı itibariyle biz bu çalışmalara başladık.  Diyarbakır’ın en iyi öğretmenleriyle kadromuzu oluşturduk. Tabii bu anlamda kadroyu kurmaktan ziyade burada düşünür kolejinin eğitim felsefesini vermekte önemli.  Biz bu anlamda Ağustos'un 10'undan itibaren başlayarak öğretmenlerimize hizmetçi eğitimlerde verdik.  İstanbul'dan bizzat gelerek üç günlük bir eğitim verdim. Onun dışında farklı eğitimci arkadaşlarımızla hocalarımızı buluşturduk. Yurtdışından eğitmenler getirdik ve özellikle İngilizce eğitimi ile ilgili tüm dünya dilleri öğretmenlerimizi dört günlük bir eğitime tabi tuttuk. Sonuçta öğretmenimizi çok iyi eğitimcilerden seçtik ve onlara çok güveniyoruz. Ama dünyada gelişen bir çok yeni eğitimsel metotlar ve felsefeler var ve biz   bunları da Diyarbakır’a getirmek istedik.  Açıkçası o yüzden İngiltere’den ve Amerika’dan hocalarımızı getirdik. Eğitim ve hizmet dönemimiz çok verimli geçti . Düşünür öğretmen gelişim akademimiz var zaten öğretmenlerimize bu akademide gerekli olan alt yapı fazlasıyla  sağlandı. Buna ek olarak öğretmenlerimize dünyada gelişen metot yaklaşımlarını hayata geçirebilecekleri bir fırsat sunduk burada. Bunun yanı sıra bütün Düşünür kolejlerimizde uygulanacak yıllık ve haftalık planlarımızı bütün öğretmen arkadaşlarımızla birlikte oluşturduk. Dolayısıyla bütün düşünür koleji öğretmenlerimizi birleştirerek yıllık ve haftalık planlarımızı yaptık. Şuanda her şeyimiz hazır olarak eğitim ve öğretim yılına başlamış olduk" şeklinde konuştu.

Düşünür'ün duvarları bile öğretiyor!

Düşünür Kolejleri farkının her alanda olduğu gibi okul duvarlarına da yansıdığını belirten Karadağlı,  şöyle konuştu: "Okullarımızın duvarlarını özellikle eğitim ve öğrenim materyalleri ile donattık. Bu eğitim ve öğrenim materyalleri çocukların teneffüsler esnasında, öğrenmeye en hazır oldukları, fiziksel olarak aktif oldukları zaman dilimleridir. Özellikle görsel hafızalı çocuklar buradaki görselleri topografik hafızalarına alarak uzun süreli belleğe atıp bilginin kalıcılığını çok daha etkin bir şekilde sağlayabiliyorsunuz. Uzman eğitim kadromuz tarafından eğitim içerikleri oluşturuldu. Yine, bu eğitim içerikleri de İstanbul'da bir ekip tarafından çizimlerle ve yazılarla duvarlarımızı süsledik. Söz konusu bu materyaller yoğun bir emek sürecine tekabül etti ve bir çoğu da İngilizcedir. İngilizce olması bizim için çok çok önemli çünkü öğrencilerimizin İngilizceyi yaşayarak öğrenmelerini istiyoruz. Hem öğrencilerimizin normal bilgiyi hafızlarına almasını hem de dünya dili olan İngilizceyi de etkin bir şekilde kullanmasını ve edinmesini istiyoruz. Yani, öğrencilerimizin ders dışı zamanlarda da öğrenme faaliyetlerinin devam etmesini sağlıyoruz."

img_8438-k,.jpg

Başarımızı en kısa zamanda test edeceğiz!

 Düşünür Kolejleri olarak çok ciddi bir hazırlık sürecinden geçtiklerini ve en kısa zamanda başarılarını test edeceklerini belirten Karadağlı, "Biz çok iyi bir öğretmen kadrosu kurduk ve öğrencilerimizi de seçerek aldık. Öğretmenlerimize gerekli olan hizmet içi eğitimleri de verdik. Bizim diğer illerdeki düşünür koleji eğitim kalitesine erişmeyi hedefledik. Bizim yıl boyunca yapmış olduğumuz deneme sınavlarını bütün Düşünür Kolejleri arasında gerçekleştiriyoruz. Örneğin 8.'inci sınıflar için 28 Eylül'de bir deneme sınavımız var ve bu sınava Türkiye'deki bütün Düşünür Kolejleri 8.'inci sınıf öğrencileri girmiş olacak. Diğer okullarımız daha önceden bu süreçlerin içinde oldukları için kendi okullarımız arasında bir kıyaslama şansı bulmuş olacağız. Dolayısıyla Diyarbakır Düşünür Koleji olarak da acaba bu kadar eğitim yatırımının sonucunda öğrencilerimizde nasıl farklılığa, değişikliğe yol açtığımızı da görmüş olacağız. Biz bu öğrencileri nereden aldık ve nereye getirdik. Bunu görüp diğer Düşünür Kolejleri ile kıyas edeceğiz. Kısa vadedeki ölçme, değerlendirme yöntemimiz bu olacak. Yaklaşık 15 günde bir 7 ve 8.'inci sınıflarımıza deneme sınavı yapıyoruz. 5 ve 6'ncı sınıflarımızı üç haftada bir deneme sınavına tabi tutuyoruz. Bu ölçme değerlendirme yöntemlerini kullanarak ve bunu bütün okullarımızda eş güdüm halinde yaparak öğrencinin neyi ne kadar öğrenebildiğini saptıyoruz. Bu çok önemli, çünkü bu saptama sayesinde eğitim öğretimimize yön veriyoruz. Eğer çocuğun anlamadığı bir konu varsa, tam olarak cevaplandırmadığı bir kazanım varsa biz tekrar geri dönüp etüt sistemimizle o eksik konuları tekrar üzerinde görebiliyoruz. Bunun dışında da yıl sonunda Milli Eğitim Bakanlığının sınavları var orada da hem Diyarbakır hem de Türkiye bazında başarımızı görmüş olacağız. Dünya dillerinde de İngilizce ve İspanyolca eğitimi var ve anadili İspanyolca olan bir öğretmenimiz var. Dolayısıyla İngilizce ve İspanyolca eğitimimizde Cambridge ve Oksford'un Mayıs ayında yapmış olduğu düzenli sınavlar var. Bu sınavlarda inanıyorum ki öğrencilerimiz büyük bir başarı gösterecektir. Yine, bu sınavlarda da başarımızı değerlendirme fırsatı bulacağız" ifadelerini kullandı.

'Düşünür kalitesi her ilde aynıdır'

Düşünür Kolejlerinin hepsinde aynı standardizasyonun sağlanması için büyük bir çaba içinde olduklarını ifade eden Karadağlı, son olarak şunları söyledi: "Tabii sadece eğitim ve öğrenim olarak düşünmemek gerekiyor. Fiziksel imkanlar olarak da bir takım standartlarımız var. Bunun için de Genel Müdürlük olarak yeni açılan okullarımızı hiç yalnız bırakmıyoruz. Genel Müdürlük olarak haftada bir kaç gün Diyarbakır'dayız. Yine, geçtiğimiz hafta dünya dilleri direktörümüz üç gün boyunca buradaydılar ve İspanyolca, İngilizce öğretmenlerimizle birlikte çalıştılar. Yani, Düşünür Kolejlerinin standartlarını her ilde eşitleyebilmek için yoğun bir çabanın içerisindeyiz. Yemekhanenin standardından etkinliklerin standardına tutun da fiziksel imkanlara kadar her alanda kurumsal standartlarımızı her ildeki okulumuzda yerleştiriyoruz. İstanbul'daki bir Düşünür Koleji ile Van'daki bir Düşünür Koleji arasında bir fark olmaması için yoğun bir uğraş içindeyiz. Elbette ki, bölgesel farklılıklar, özgünlükler mutlaka olacaktır ama  eğitim kalitesi açısından bir fark olmayacaktır. Nedir özgünlükler, farklılıklar; örneğin İstanbul'daki okulumuzda verdiğimiz yemek Diyarbakır'dan farklı olacaktır. Çünkü Diyarbakır ve bölgenin damak tadı bambaşkadır. Yani, böylesi küçük farklılıklar olacaktır ve yerel farklılıklara da saygı duymak gerekir. Ama eğitim ve öğrenim kalitesi olarak tüm Düşünür Kolejlerinin standardı aynıdır. Hatta şunu da ifade etmek isterim; bizim Bütün zümre öğretmenlerimiz birbirleriyle sürekli iletişim halindedir. Yıllık planlarımız, yani hangi hafta hangi konuyu işleyeceğimiz bütün öğretmenlerimizin katılımıyla oluşturuldu. Okulun ilk günleri ve tüm Türkiye'deki Düşünür Kolejleri Türkçe dersinde, matematik dersinde  ne yapacağını bilir. Yani, her şey eşgüdümlü bir şekilde ilerler. Bölgesel farklılıklar daha sonra devreye girer. Kimi okullarda bazı derslerde geri kalan öğrenciler olabilir ve onlara ekstra etütler yapılabilir. İşte tam da yerel farklılıklar burada devreye girer. Yani, genel anlamda bir eşgüdüm olacak ama eksiklikler göre de özel planlamalar, programlar, etütler olacak. O yüzden eğitim ve öğretim anlamında ciddi bir standardizasyonumuz var. Düşünür kalitesi her ilde aynıdır."

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.