Düşünür Koleji geliyor!

Düşünür Koleji geliyor!
Düşünür Okulları Diyarbakır kampüsünün temeli atıldı

“Farklı düşün, fark yarat ve özgün ol” şiarıyla yola çıkan Düşünür Okulları, önümüzdeki yıl eğitim öğretim hayatına Diyarbakır kampüsü ile yeni bir soluk kazandıracak.

Kampüsün temel atma töreni için bir basın toplantısı düzenleyen Düşünür Okulları Yönetim Kurulu Başkanı Behçet Yavuz, “Önümüzdeki yıl Diyarbakır’da önemli bir ses getireceğimizi düşünüyorum. Çünkü Düşünür okulları olarak biz Türk eğitim sisteminde çok ciddi farklar getirdik. Hem uluslararası projelerimiz hem de ulusal projelerimizle farklı düşünen, fark yaratan ve özgün nitelikli öğrenciler yetiştiriyoruz” diye konuştu.

Düşünür Koleji Diyarbakır kampüsünün temeli dün atıldı.

Temel atma töreninden önce Düşünür Okulları Yönetim Kurulu Başkanı Behçet Yavuz ve yönetim kurulu üyeleri, İl ve İlçe Milli Eğitim Şube müdürleri ve basın mensupları ile kahvaltılı bir toplantıda bir araya geldi.

Burada kısa bir açıklama yapan Yavuz, Düşünür okullarının fark yaratan projelerine değinirken, Diyarbakır kampüsünün 2018-2019 eğitim ve öğretim dönemine hazır olacağının müjdesini verdi.

Düşünür Okulları, “21. yüzyılın eğitim markası” hedefi ile eğitim sektörüne zincir okulları ile giriş yaptı.

 Alanında son derece başarılı bir kariyere, derin bilgi birikimine ve tecrübeye sahip Behçet Yavuz’un önderliğinde kurulan Düşünür Okulları; “Eğitim, özü itibarıyla düşünmeyi öğretmektir.” ilkesiyle Türkiye çapında her coğrafyayı ve öğrenciyi kucaklayan okullar projesiyle yola çıktı.

 Fortune Türkiye'nin her yıl düzenli olarak yayımladığı 40 yaş altındaki en başarılı 40 CEO listesinde 7. sırada yer alan Eren Günhan Ulusoy’un da yönetim kurulunda ve yatırımcıları arasında yer aldığı Düşünür Okulları dört yıllık stratejik planlaması çerçevesinde, ülke çapında 50 kampüse ulaşmayı hedefliyor. Bu kapsamda 100.000 öğrenciye 21. yüzyılın eğitimini sunmak için hazırlıklarını ve yatırımlarını şekillendiriyor.

 Standardı yüksek ve kaliteli eğitimi, ekonomik olarak da ulaşılabilir kılmak, Düşünür Okulları’nın temel amaçları arasında yer alıyor. Merkezinde eğitimcilerin yer aldığı ve bütün eğitim politikalarını alanında en yetkin eğitimci ve öğretmenlerin şekillendirdiği projenin mottosu; “Farklı düşün, fark yarat ve özgün ol.”

 Eğitim ve öğrenme politikalarını, Z kuşağı öğrencilerin, akademik ve sosyal olarak evrensel ölçekte geçerli niteliklere ulaşabilmesi üzerine oluşturan Düşünür Okulları, dünyanın en güçlü üniversiteleri ile de ortak projeler geliştirmekte… Düşünür Beceri Akademisi, Düşünür Öğretmen Gelişim Akademisi, Düşünür Düşünme Becerileri Programı, Düşünür Teknoloji 4.0, Düşünür Yetenek Gelişimi Programı gibi birçok özgün programıyla eğitim sektöründe önemli farklar yaratmayı planlıyor.

‘Önümüzdeki yıl Diyarbakır’da önemli bir ses getireceğiz’

Yavuz, konuşmasında şunları söyledi: “Düşünür okulları olarak 2018-2019 eğitim ve öğretim yılında Diyarbakır’da yeni bir kampüs açıyoruz. Bugün kampüsümüzün temel atma töreni için arkadaşlarla bir araya geldik.  Bizim için gerçekten heyecanlı ve mutluluk verici bir gün. İnanıyoruz ki, Diyarbakır’ın eğitim kalitesine bizler de kendi gücümüz oranında önemli bir katkı sağlayacağımızı düşünüyoruz. Düşünür okulları olarak bugün Türkiye’nin 7 bölgesinde faaliyet gösteren, eğitim ve öğretim hayatında olan kampüslerimiz var. 2018-2019 eğitim ve öğretim yılından itibaren de 20 kampüste 40 okulla Türkiye’nin eğitim hayatında olacağız. Tabii Diyarbakır bizim için çok özel bir yer. Ben şahsen Diyarbakır’ı çok seviyorum ve geçmişte de çok geldim. Burada Ahmet Bey ve Uğur Beyle beraber el ele verdik ve birlikte bu kampüsü inşa edeceğiz. Önümüzdeki yıl Diyarbakır’da önemli bir ses getireceğimizi düşünüyorum. Çünkü Düşünür okulları olarak biz Türk eğitim sisteminde çok ciddi farklar getirdik. Hem uluslararası projelerimiz hem de ulusal projelerimizle farklı düşünen, fark yaratan ve özgün nitelikli öğrenciler yetiştiriyoruz. Bu anlamda Diyarbakır zaten farklı bir kent ve fark yaratan bir proje ile de takım olarak, hemşerilerimizle birlikte çok büyük başarılara imza atacağımıza inanıyorum. Çok iyi bir ekip var burada ve çok iyi bir öğretmen ve yönetici kadrosu var ve onlarla birlikte çok güzel işlere imza atacağımızı düşünüyorum. Kampüsümüz yaklaşık bin öğrencilik olacak. Kampüsün maliyeti yaklaşık 8 milyon dolar civarında olacak. Tabii ki, kesin olarak şuan bunu öngörmek mümkün değil ama ciddi bir yatırım olacak.”

‘21. yüzyıla uygun eğitim vereceğiz’

 Düşünür Okulları Yönetim Kurulu Başkanı Behçet Yavuz; kısa zamanda Türkiye’de 10 okula ulaştıklarını, 2018-2019 eğitim-öğretim dönemi için de başta İstanbul, Ankara, İzmir, Antalya, Diyarbakır ve Bursa olmak üzere yeni kampüsler planladıklarını ve bu kampüslerin yatırım bedelinin yaklaşık 80 milyon doları bulduğunu belirterek; “4 yıllık stratejik planlamamız kapsamında yatırım bedeli 300 milyon doları bulan, okul güvenliği yüksek, modern ve şık kampüslerde, standartları 21. yüzyıla uygun eğitim vereceğiz.” dedi.

 İlerleyen yıllarda Türkiye dışında, yakın coğrafyadaki kimi ülkelere yönelik planları da olduğunu belirten Yavuz; Düşünür Okulları’nda düşünme, iletişim ve yaşam becerileri yüksek, fark yaratan, teknoloji üreten, girişimci öğrenciler yetiştirmenin temel misyonları olduğunu vurguladı.

 Yoğun biçimde franchise talebi aldıklarını belirten Yavuz, bu konuda seçici davrandıklarını ve sınırlı sayıda isim hakkı verdiklerini söyledi ve belirli sayının üzerinde isim hakkı vermeyeceklerini de sözlerine ekledi.

‘12 özel okul hizmete girecek’

Düşünür Okulları Diyarbakır Kampüsünün temel atma töreni için yapılan programa katılan İl Milli Eğitim Şube Müdürü Metin Direk ise şunları söyledi: “Diyarbakır’ın potansiyeline baktığımızda genç bir şehir ve 440 bin öğrenci nüfusu olan bir şehir. Eğitim öğretim alanında taş üstüne taş koyan kim olursa başımızın üstünde yeri var, el üstünde tutarız. Diyarbakır’da eni eğitim öğretim döneminde 12 özel okul hizmete girecek. Bizim her türlü okula ihtiyacımız var. Bir yıl sonra tekli eğitime geçeceğiz. Dolayısıyla bu dönem içerisinde ne kadar çok okul yapılırsa öğrencilerimize, velilerimize, Diyarbakır eğitiminin geleceğine bir katkı sunacaktır. Bu cesareti göstermelerinden dolayı hocamıza teşekkür ediyoruz. Yeni okullarının devamını bekliyoruz.”

Ali Abbas Yılmaz

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.