Duyarlı kadınlardan anlamlı gece!

Duyarlı kadınlardan anlamlı gece!
Diyarbakır Muhtaç Çocuklara Yardım ve Koruma Derneği, üniversitelerde okuyan öğrencilere verilen eğitim bursuna katkı sağlanılması amacıyla kentin duyarlı kadınlarıyla bir araya geldi.
Haber: Arif BULUT

Diyarbakır Muhtaç Çocuklara Yardım ve Koruma Derneği, Diyarbakır’daki bir otelde düzenlediği gece ile kentin birçok kesiminde çalışma yürüten duyarlı kadınların yanı sıra Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası’nın yeni kadın üyeleri ve Doğu ve Güneydoğu İş Kadınları Derneği (DOGÜNKAD) Yönetim Kurulu Başkanı Ferda Cemiloğlu katıldı. Düzenlenen gecede bir araya gelen kentin duyarlı kadınları, müzik eşliğinde oyun oynayarak geceye renk kattı.

oyun-oynadilar-001.jpg

Gecenin sunuculuğunu yapan Muhtaç Çocuklara Yardım ve Koruma Derneği’nin Yönetim Kurulu Üyesi Zülâl Koç, derneğin faaliyetlerini anlatarak, 30 yılı aşkındır hizmetlerini sürdürdüklerini ve binlerce çocuğa dokunduklarını belirtti.

‘Tek başına alkış olmuyor eller birleşmeli ki ses çıksın’

Koç, dernek çalışmalarının birliktelik ruhuna dikkat çekerek şunları söyledi: “Tek başına alkış olmuyor eller birleşmeli ki ses çıksın. Dernek olarak birçok çocuğa dokunduk. Örneğin çocuk yuvalarında okuyan çocukların birçoğu şuan çeşitli işlerde çalışıyor. Onlar halen bizimle iletişim halindedirler. Yıllar sonra bize ulaşmaları bizi tabi ki çok duygulandırıyor. Herkese bir kardeş ve arkadaş seçtik. Onların bayramlık kıyafetler hediye ediyoruz. 2017’de bayramında binin üzerinde çocuğu giydirdik. Kelebek Hastalığı denen ve maalesef devlet tarafından ilaçları yeteri miktarda karşılanmayan hastalara yardımcı olmaya çalışıyoruz. 30 yıldır bu tür çalışmaları yapıyoruz.

Biz tabi ki sadece Diyarbakır’la sınırlı değiliz. Diyarbakır çevresi ve Türkiye’deki bütün okullara örneğin Kilis’teki okula tekerlekli sandalye gönderdik. İhtiyaç sahibi Gaziantep’teki köy okuluna bisiklet ve tablet temin ettik, Hakkâri’deki bir köy okuluna bilgisayar gönderdik, Diyarbakır çevresindeki okullara yine aynı şekilde yardımlarda bulunduk.”dedi.

Koç, Diyarbakır’da bulunmayıp kendilerine destek sunan iş adamlarına ve DTSO’nun yeni Başkanı Mehmet Kaya’nın kendilerini her zaman desteklediğini söyleyerek teşekkür dileklerinde bulundu.

‘Bizim için çocuk her yerde çocuktur’

Kendileri gibi faaliyet gösteren diğer derneklerle irtibatlı olduklarını değinerek şunları aktardı: “Bizim için çocuk her yerde çocuktur. Önümüzdeki günlerde çok önemli bir çalışmaya imza atabiliriz. Mayıs’ın 10 ile 30’u arasında İstanbul’da; Hindistan’daki çocuklara destek için düzenlenecek resim sergisinde yerimizi alacağız. Çok önemli bir sergi olacak.

Türkiye Odalar birliği ve Kadın Girimciler Kurulu ile birlikte 23 Nisan kapsamında yuvadaki çocuklarımıza sinema etkinliklerini düzenledik. Biz bazı derneklerle kol kola girip bazı etkinlikleri birlikte yapıyoruz. Özellikle Engelliler Federasyonu ile engelliler ile birlikte çalışmalar yürütüyoruz.”dedi.

‘Sizler olmasanız bizler tek başımıza bir hiçiz’

Programın açılış konuşmasını yapan Muhtaç Çocuklara Yardım ve Koruma Derneği Başkanı Aysel Sürel, katılıma yoğun ilgi gösteren duyarlı kadınlara teşekkür ederek, “Sizler olmasanız bizler tek başımıza bir şeyler yapamayız. Çalışmalarımızda bizi yalnız bırakmayıp desteklediğiniz için size teşekkür ederiz. Yaptığımız etkinliklere gösterilen ilgi ve katılımın yarattığı duyguyu anlatamam” dedi.

Yapılan etkinliğin amacına değinen Sürel,  yardımların üniversitelerde okuyan öğrencilere burs olarak verileceğine söyleyerek, “Burada yapılan yardımları fakir çocuklara ve okuyan öğrencilere vereceğiz. Her sene verdiğimiz mezun öğrencilerimiz oluyor. 30 yıl boyunca devam ettiğimiz hizmetlerimize bu yıl olduğu gibi her yıl aynı şekilde sürdürerek öğrencilerimize burs desteği sunacağız. Sizlerin sayesinde o çocuklara yardım ettikçe onların o halini gördükçe çok mutlu oluyoruz” diye konuştu.

Açılış konuşmasından sonra Diyarbakır Türk Kızılay Başkanı Hikmet Hamzaoğlu ile Muhtaç Çocuklara Yardım ve Koruma Derneği Yönetim Kurulu Üyelerine plaket ve teşekkür belgesi verildi.

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.