E-sigara içti zatürre oldu

E-sigara içti zatürre oldu
Dünya çapında hızla yayılan elektronik sigaradan fazla içen 50 yaşındaki bir İspanyol zatürre hastalığına yakalandı. Bunun ikinci vaka olduğu açıklandı

İspanya’da  elektronik sigarayı fazla içen bir adam zatürre teşhisiyle hastanede tedavi görmeye başladı. İspanyol adam, bu cihazlardan akciğer hastalığına yakalanan ikinci vaka oldu.

Tedavi gördüğü A CoruÒa Üniversitesi Hastanesi’nde isminin açıklanmasını istemeyen bir görevli AFP Haber ajansına, “Hasta aşırı elektronik sigara tüketimine bağlı eksojen lipoid pnömoni (bir zatürre türü) teşhisiyle tedavi görüyor” açıklamasında bulundu. Görevli, hastalığın filtreye sebze bazlı bir içeriğin karışmasıyla meydana geldiğini sözlerine ekledi.

‘Kanıt yok’ iddiası
Elektronik sigara üreticileri ise bu durumu görmezden gelerek elektronik sigaranın çok az zararı olduğunu ve sigarayı bıraktırma konusunda etkili olduğunu savunuyor. Ulusal Elektronik Sigara Birliği başkan yardımcısı Alejandro Rodriguez de konuyla ilgili AFP’ye açıklamada bulundu.
Rodriguez “İspanya’daki zatürre vakasının elektronik sigara sebebiyle meydana geldiğine dair kanıt yok. Normal sigaralar yüzünden her gün kaç kişi ölüyor? Elektronik sigaralar 15 yıldır piyasada ve sadece 2 kişi zatürre olmuş, bu iyi bir şey” dedi.

Sigaraya alternatif mi?
Elektronik sigaralar gün geçtikçe normal sigara alternatifi olarak popüler hale geliyor fakat uzmanlar bu sigaraların insan sağlığına zararlarını henüz belirlemiş değil.
Geçen kasım ayında Londra’da düzenlenen bir konferansta uzmanlar son dört yıl içerisinde yaklaşık 7 milyon Avrupalının elektronik sigaraya geçiş yaptığını açıkladı. Aralık ayında iseAB elektronik sigara pazarında düzenleme yapılması gerektiğini kabul etti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.