ECZACILAR YUNUS KOCA İÇİN YÜRÜDÜ

ECZACILAR YUNUS KOCA İÇİN YÜRÜDÜ
Diyarbakır’daki eczacılar, üç gün önce eczanesi önünde silahlı saldırıya uğrayarak hayatını kaybeden AK Parti Diyarbakır eski Gençlik Kolları Başkanı Yunus Koca için yürüyüş yaparak, saldırıya uğradığı yere karanfil bıraktı.


DİYARBAKIR -  Diyarbakır Eczacılar Odası’nca, üç gün önce eczanesi önünde silahlı saldırıya uğrayan eczacı ve AK Parti Diyarbakır eski Gençlik Kolları Başkanı Yunus Koca için yürüyüş düzenlendi. Bu çerçevede, Şeyh Said Meydanı'nda bir araya gelen eczacılar, Koca’nın öldürüldüğü eczanenin önüne yürüdü. Koca’nın fotoğrafını göğsüne asan meslektaşlarına, eczane çalışanları ve vatandaşlar da destek verdi.
Olay yerinde grup adına açıklama yapan Diyarbakır Eczacılar Odası Başkanı Eczacı Ferhat Değer, din, dil ve ırk ayrımı yapmadan sağlık hizmeti veren sırtında önlük, elinde ilaç olan eczacılara yapılan tehdit ve saldırıların kaygı verici olduğunu belirterek, “Cenevre Sözleşmesi'nde bile sağlık tesisleri ambulans ve sağlık personellerinin mutlaka korunması esastır. Çünkü sağlık personellerinin esas görevi insanların yaşamasını sağlamaktır. Eczacı meslektaşlarımıza ve doktorlarımıza yapılan tehdit, hakaret ve cinayetleri kınıyoruz. Huzur ortamına dönülmesi barışın tesis edilmesi için ölümlerin arkasında hangi karanlık güçler varsa bir an önce ortaya çıkarılmasını istiyoruz. Rahmetli Koca, ‘Ne güzel bahar gelecekti memleketine, Karadeniz dağlarında horon tepecek, Cudi’de halay çekecektik’ demişti. Horon ve halayı birbirine düşman eden ve kaos zemin hazırlayan dinamiklerin ortadan kaldırılmasını ve faillerin mutlaka cezalandırılmasını istiyoruz” dedi. 
Açıklamanın ardından grup, olay yerine karanfil attıktan sonra dağıldı. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.