Eczacıların başı muayene ücreti ile dertte

Eczacıların başı muayene ücreti ile dertte
Sosyal Güvenlik Kurumu’nun 1 Ekim 2009 tarihinde eczacıları “Muayene Katılım Ücreti” tahsildarlığı yapmakla görevlendirmesi sonrası eczacıların başı dertten kurtulmuyor

VAN - . Van'ın Erciş ilçesindeki eczaneler defalarca müşterilerinin tepkilerine maruz kaldıklarını ve kimi zaman “dolandırıcılıkla” suçlandıklarından yakınıyor. Muayene Katılım Ücreti ile ilgili kasalarına tek kuruş girmeyen eczaneler, 6 yıldır hemen her gün bu sorunlarla meşgul olduklarını dile getiriyor. Muayene Katılım Ücreti ile ilgili yaşadıkları sorunların saymakla bitmediğini ifade eden Eczacı Hakan Tekin, müşterilerin hem azar ve hakaretlerine maruz kaldığını dile getirdi. Tekin, “Bazı müşteriler ‘Beni sen mi muayene ettin benden muayene parası istiyorsun?' diye soruyor. Bazıları ise 'Siz doktorlarla anlaşmalısınız. Bu paraları birlikte yiyorsunuz. Bu parayı devlet almıyor sizin cebinize giriyor' diyerek, bizlere akıl almaz suçlamalar yapıyorlar” dedi. 


'Uygulama derhal kaldırılmalıdır'

Yine sık sık tehditlere maruz kaldıklarını dile getiren Tekin, uygulamanın kendileri ile alakası olmadığını anlatmakta güçlük çektiklerini kaydetti. Tekin, “Bu durumdaki müşteriler, karşısına çıkan muayene ücreti ile şoka giriyor. Anlamakta güçlük çekiyor ve o an isyan ediyor. Bu isyanla birlikte oluşan öfkenin kurbanı biz oluyoruz" dedi.  Tekin, tüm eczacılar gibi uygulamanın derhal kaldırılması gerektiğini ifade etti. 

'Biriken muayene ücretleri müşterileri çelişkiye sokuyor' 

Muayene ücretlerinin aynı günde çıkmaması ve bununla birlikte birikmesinin hastaları çelişkiye soktuğunu belirten eczane teknisyeni Erhan Ölmez ise “Yaşanan bu durum neredeyse bize müşterilerden dayak yedirecek. Eskiden muayene ücreti aynı günde çıkıyordu kimse itiraz edemiyordu. Ama şimdi gecikmeli olarak çıkması ve birikmesi müşterileri çelişkiye sürüklüyor. Çoğu müşteri işin sorumlusu bizmişiz gibi bize hakaret ediyor ve saldırıyor" dedi. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.