Edemen’den Deniz Naki açıklaması

Edemen’den Deniz Naki açıklaması
Amedsopor’lu futbolcu Deniz Naki’nin içinde bulunduğu araca Almanya’da silahlı saldırı yapıldı. Naki ve araçta bulunan arkadaşları yara almadan kurtulurken, araç hasar gördü.

 

Özcan YILDIZ/ÖZEL

Kulüp Başkanı Nurullah Edemen, olayın siyasi tarafı olmadığı düşüncesinde olduklarını söyledi. Edemen,”Siyasi olsaydı farklı şekilde sonuçlanırdı. Alman polisinin incelemesi netleşmeden kesin bir şey diyemeyiz” dedi.

amed-deniz-naki-saldiri.jpg

Amedspor futbol takımı kaptanı Deniz Naki’nin içinde bulunduğu araca Almanya’da silahlı saldırı yapıldı. Naki ve araçta bulunan arkadaşları yara almadan kurtulurken, araç hasar gördü.  Olay, Naki ve yanındaki arkadaşlarının bir kafede oturduktan sonra otomobile binmesiyle yaşandı. Kimliği belirsiz kişi ve kişiler tarafından araca silahlı saldırı düzenlendi. Saldırıda Naki ve arkadaşları yara almadan kurtuldu. Daha sonra olay yerine gelen Alman polisi inceleme başlattı.

Olayın kesin nedeni bilinmiyor

Olayın nedeni bilinmiyor. Bazı internet siteleri ve sosyal medya platformları, olayın siyasi boyutu olduğu iddiasını gündeme getirdi ancak devam eden Antalya’daki kamp çalışmalarına katılan Deniz Naki her hangi bir açıklama yapmadı. Sakatlığının tedavisini yapmak ve ailesiyle birlikte dinlenmek amacıyla Almanya’da olduğu bildirilen Deniz’in olaydan sonraki görüntüleri sosyal medyada paylaşıldı. Görüntülerde, Deniz’in yaşananlar nedeniyle üzgün olduğu dikkat çekiyor.

amed-deniz-naki-saldiri.jpeg

‘Elimizde kesin bir bilgi yok’

Amedspor Kulübü Başkanı Nurullah Edemen ise Deniz’in babası ile görüştüğünü, 29 yaşındaki futbolcunun evde dinlendiği bilgisini aldığını, olayın oluş biçimi bakımından siyasi bir izlenim edinmediğini söyledi. Olayın polis ve adli boyutu tamamlanmadan yanlış bir açıklama yapmak istemediklerini belirten Edemen,”Olay, futbolcumuzun aracı seyir halindeyken saat 09.00 sıralarında  otobanda meydana gelmiş. Kimin ne amaçla, kime yönelik yaptığı belli değil. Deniz’in kendisine ulaşamadık ama babasıyla konuştum. Deniz’in durumu iyi ve evinde dinleniyor. Sosyal medyada çok şey yazılıyor, iddia ediliyor ama bize ulaşan net bir bilgi yok” dedi.

‘Deniz’e yönelik eski tepkiler yok’

“Bazen bir olay hakkında net bir bilgi sahibi olmadan fevri açıklamalarla sevdiklerimizi öldürebiliyoruz,zarar verebiliyoruz” diyen Edemen, Alman polisi ve adli makamlar incelemeyi tamamlamadan, bulgu olmadan net bir açıklama yapmak istemediklerini de kaydetti. Edemen,”Fakat benim kişisel düşünceme göre siyasi bir olay gibi durmuyor. Siyasi bir tarafı olsaydı çok daha farklı olabilirdi, siyasi saldırıların nasıl yapıldığı az çok biliniyor. Umarım bu olayın siyasi bir tarafı yoktur. Deniz Naki ile ilgili önceki dönemlerde var olan gerilimli süreç normalleşiyor. Deniz’in sporcu bir kimliği var. Eski tepki yok kendisine yönelik. Nitekim Hatay’da kendisi dahil tüm takımımız rakip takım taraftarlarınca alkışlandı” diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.