Edremit’in her tarafı sanat kokacak

Edremit’in her tarafı sanat kokacak
Van’ın Edremit ilçesinde, ressam Nurhan Aytürk’ün girişimleriyle resim ve heykelin yanı sıra kültür-sanat alanında unutulmaya yüz tutan 10 meslek dalında kadınlara kurs veriliyor.

Edremit’teki yeni TOKİ konutlarında 19 kadın, resim ve heykel ile birlikte kültürümüzde önemli yeri olan ancak unutulmaya yüz tutan ahşap gravür, cam gravür, naht sanatı, ahşap oyma, çakı oyma, seramik ve ahşap yakma dallarında eğitim alıyor. Kurs eğitmeni ressam Nurhan Aytürk,  üç ay önce TOKİ konutlarında kurs açtığını söyledi.  TOKİ konutlarında bir bloğun zemin katında kurs çalışmalarını sürdürdüklerini söyleyen Ressam Nurhan Aytürk, “TOKİ konutlarında hiçbir kültür sanat faaliyeti yok. Üç aydır burada çalışma yürütüyoruz. 12 kızımızla başladık kursumuza. Daha sonra gelenler de oldu. Şimdi sayımız 19 civarında. Halen başvurular oluyor, ancak kapasitemizin dışına çıkamıyoruz. Kurslarımız hafta sonları oluyor, ama ileride hafta içi de yapacağız” dedi.

Edremit’i kültür-sanat merkezi yapmak istiyoruz

Edremit’i kültür-sanat merkezi yapmak istediklerini de anlatan Aytürk, “Ben bir süre önce Kaymakamlığa da başvurdum. Kız Kalesi’nde çok güzel bir Kültür Sanat Merkezi inşa edilebilir. İnşallah bu talebimiz dikkate alınır. Temel amacımız zaten Edremit’i kültür-sanat merkezine çevirmektir. Bu yürüttüğümüz çalışmalar da bize cesaret verdi, çünkü Van’dan gelip TOKİ’lere yerleşen binlerce insan arasında üstün yetenekleri bir araya getiriyoruz” diye konuştu.

Kursiyerler mutlu

Küçük yaştan beri resme merakı olduğunu ve şimdiye kadar daha çok nakıştan resim yapmaya çalıştığını söyleyen kursiyerlerden Zehra Gözmen, kurs sayesinde resme olan bağlılığının biraz daha arttığını söyledi.  İleride resim öğretmeni olmayı hedeflediğini belirten Gözmen, “Üç haftadır burada resim ve diğer mesleklerle ilgili eğitim alıyorum. Ankara’da da 2 yıl resim eğitimi almıştım, ama hocamızın ilgisi sayesinde bu kısa süre resmi ilerletmeme daha çok vesile oldu.” dedi.

Resim dersinin yokluğu

Bazı öğrenciler de okullarda resim dersi kaldırıldığı için kursa geldiğini söyleyen Edremit Anadolu Lisesi 3. sınıfta öğrencisi Elif Yüksek ise,   kursun kendisine önemli katkılarda bulunduğunu belirterek şöyle konuştu :  “ Üç aydır kursa geliyorum. Okulda resim dersi yok, o nedenle geliyorum. Daha önce de resim yapıyordum, ama şimdi çizimleri çok daha iyi yapıyorum. Bir fotoğraf/resim gördüğümde artık onu nasıl çizeceğimi biliyorum. Renkleri seçebiliyorum. Perspektif ve renkleri artık çözebiliyorum”

(ANF)

resim-kursu-1.jpg

resim-kursu-2.jpg

resim-kursu-3.jpg

resim-kursu-4.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.