Eğitim-Bir-Sen’den Bozkurt İşareti Yapan Ücretli Öğretmen Tepkisi

Eğitim-Bir-Sen’den Bozkurt İşareti Yapan Ücretli Öğretmen Tepkisi
Eğitim-Bir-Sen Diyarbakır Şube Başkanı Yunus Memiş, Bismil ilçesindeki bir okulda, akıllı tahta önünde bozkurt işareti yaparken çektirdiği fotoğrafı sosyal medya hesabından paylaşan ücretli öğretmen Ö.D. olayının provokasyon amacı taşıdığını söyledi.

 

 

Memiş,Adana’da ikamet eden birinin ücretli öğretmen olarak Bismil’e atanmasının da soru işareti içerdiğini kaydetti.

Resim Çekip Sosyal Medyada Paylaştı

Diyarbakır'ın Bismil İlçesi'ndeki bir okulda, akıllı tahta önünde bozkurt işareti yaparken çektirdiği fotoğrafı sosyal medya hesabından paylaşan ücretli öğretmen Ö.D.'nin işine son verildiği ve hakkında inceleme başlatıldığı ileri sürüldü.

Bismil ilçe merkezindeki bir okulda ücretli öğretmenlik yapan Ö.D., sınıftaki akıllı tahtanın önünde bozkurt işareti yaparken fotoğrafını çektirdi, bunu da sosyal medya hesabından paylaştı. Fotoğraf, sosyal medyada tepkilere neden oldu.

 

Adana’dan Diyarbakır’a Ücretli Öğretmenlik Tesadüf Mü?

Olaya bir tepki de Eğitim-Bir-Sen Diyarbakır Şubesi’nden geldi. Eğitim-Bir-Sen Şube Başkanı Yunus Memiş,söz konusu öğretmenin memleketi Adana yerine  ücretli öğretmenlik için Diyarbakır’da görevlendirilmesinden  son günlerde yaşanan siyasi gelişmelere kadar bir çok konuda soru işareti olduğuna dikkat çekerek,olayın provokasyon olduğu izlenimi edindiklerini söyledi. Açıklamasında bir çok soruya yer veren Memiş,bunların cevabının olayı açığa çıkaracağını kaydetti.

‘Kimlerle Beraber Kalmış,Kimlerle Bağlantısı Var?’

Memiş,”Adana’da ikamet eden birisinin Diyarbakır/Bismil ilçesine ücretli öğretmenlik yapmak için gelmesi ücretli öğretmenliğin istihdam şartları, ücreti ve barınma v.s diğer unsurlarda göz önüne alındığında tercih midir, tesadüf müdür?Söz konusu ücretli öğretmen Bismil’de kaldığı sürece nerede ve kimler ile bağlantı kurmuş ve nerede kalmıştır? Olaydan 15 gün önce söz konusu ücretli öğretmen Bismil İlçe Emniyet Müdürlüğüne can güvenliği nedeniyle başvuruda bulunmuş mudur, koruma talebi olmuş mudur? Şayet bu yönde bir başvurusu varsa yetkililerce bu konuda ne tür bir işlem yapılmıştır?

 

‘Neden İnceleme Yapılmadan İstifası İstendi?’

 Ulusal basına yansıyan haberde resimde başörtülü olarak Bozkurt işareti yapan ücretli öğretmenin gündelik hayatında başörtüsü takmadığı sadece sınıfta bozkurt işareti yaparken o an başörtüsü takıp resim aldıktan sonra eski haline döndüğü ve emniyette bu haliyle görüldüğü doğru mudur? Doğruysa bu davranışın provakatif bir eylem geçekleştirmeye matuf olup olmadığı araştırılmalıdır?)Bismil İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından olaya istianeden daha araştırma yapılma aşamasında Diyarbakır İl Milli Eğitim Müdürlüğündeki hangi bürokratın incelemenin gerek olmadığına,ücretli öğretmenin acilen işine son verilmesi gerektiği yönünde bir talimatı ve baskısı olmuş mudur?

 

‘Normalde Başörtülü Olmamasına Rağmen Başörtülü Resim Çektirdi’

Bakanlığa gönderilen ilgili bilgi notunda ücretli öğretmenin işine son verildiği bilgisi verilmiş midir?Son günlerde yaşanan yeni siyasi oluşumların olduğu bir dönemde bu olayın Diyarbakır/Bismil gibi hassas bir bölgede Adanada ikamet eden bir öğretmenin Diyarbakır Bismil ilçesine gelip ücretli öğretmenlik yapmaya başlaması, koruma istemesi, normalde başörtülü olmamasına rağmen sınıfta Türk Bayrağı önünde bozkurt işareti yaparak resim çekip sosyal medyada paylaşması, konun hızlıca ulusal basında haber olması hepsi tesadüf müdür? Yoksa başörtüsü, eğitim ve siyasi semboller üzerinden bir provokasyon amacı mı güdülmektedir?Konu ilgili makamlarca acilen aydınlatılması kamuoyuna gerçekler açıklanmalıdır.(Haber Merkezi)

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.