Eğitim göçü

Eğitim göçü
TEOG  sınavının yerine gelen yeni Liseye Geçiş Sistemi (LGS), il içinde göç dalgasını başlattı.

Bu sistemde öğrencilerin yüzde 10’u sınavla öğrenci alacak 1367 okula, 2 Haziran’da yapılacak LGS puanlarıyla yerleşecek. Yaklaşık 1 milyon öğrenci ise adreslerine göre liselere kayıt yaptıracak.

Liseye Geçiş Sınavı (LGS) ile birlikte 1 milyona yakın öğrencinin liselere adreslerine göre yerleştirilecek olması, çocuklarına iyi bir eğitim aldırmak isteyen aileleri ‘göç’e zorluyor. Adrese göre öğrenci alacak liseler arasında ‘köklü okulların’ bulunması da bu göçü teşvik ediyor.

Adrese dayalı yerleştirme ise çocuklarının daha iyi bir okulda okumasını isteyen aileleri, başarılı okulların bulunduğu mahallelerde ev arayışına yöneltti. Okul için taşınma, farklı adres gösterme uygulamalarını engellemek amacıyla e-Okul üzerinden yapılacak okul tercihlerinde ikamet edilen yerde en az 6 ay bulunma şartının getirileceği duyumları, velileri harekete geçirdi. Aileler, ikametgâh nakillerine aylar öncesinden başladı. Mahalle muhtarları, yeni kurulan, şehirden uzak, okul çeşitliliği az, eğitim seviyesi düşük mahallelerden, büyük ve köklü mahallelere başvuruların olduğunu söyledi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.