Eğitim-Sen: Kongreye katılmayan ihraç edilecek

Eğitim-Sen: Kongreye katılmayan ihraç edilecek
Eğitim Sen Diyarbakır Şubesi, kamu çalışanlarının 17 Mart’ta yapılacak AK Parti İl Kongresi'ne katılmaya zorlandıklarını iddia ederek, mülki amirlerin bu yönde yazı yazdığını açıkladı.

Açıklamada, kongreye katılmayacak olan memurların KHK'yle ihraç edilmekle tehdit edildiği belirtildi.

Diyarbakır’da görev yapan kamu çalışanlarının, zorunlu olarak AK Parti il kongresine katılmaya zorlandıkları öne sürüldü. Kayyımla yönetilen Kayapınar Belediyesi’nin de öğretmen ve öğrencilerin kitap fuarına katılımını zorunlu hale getirdiği ifade edildi.

Eğitim Sen Diyarbakır 1 No’lu Şube’de basın açıklaması yapan sendika yöneticileri, şu bilgileri paylaştı: “Mülki amirlerin yaptıkları toplantılar ve oluşturdukları sosyal iletişim ağları üzerinden il-ilçe milli eğitim müdürlükleri ile okul müdürlüklerine kadar iletilen mesajlarla tüm kamu çalışanları AKP kongresine katılmaya zorlanmaktadır. Katılmak istemeyen çalışanlar ‘KHK’larla ihraç edileceksiniz’ denilerek tehdit ediliyor. Anayasaya göre yetkisini aşan idari amirler herhangi bir yaptırımla karşılaşmadan iktidarın bir neferi gibi çalışmaktadırlar. Okul müdürlüklerine verilen talimatlar doğrultusunda, ilçelerde belirlenen merkezlerden servisler ayarlanarak topluca fotoğraflar çekilerek iletişim ağlarıyla paylaşılması talimatı verilmiştir. İktidarın bu yola başvurması, mülki amirlerin böyle bir çaba içerisine itilmesi bir utanç olarak tarihe geçecektir. Buradan kamuoyuna, mülki idarecilere ve üyelerimize bu çağrıların hukuksuz olduğunu, kamu çalışanların ve üyelerimizin yapılan kanunsuz emirlere uymak zorunda olmadıklarını bir kez daha vurguluyoruz.”

KİTAP FUARINA ZORUNLU KATILIM

Eğitim Sen tarafından yapılan açıklamada, kayyımla yönetilen Kayapınar Belediyesi’nin düzenlediği kitap fuarına da değinildi. Açıklamada, okul müdürü ve öğrencilerin kitap fuarına katılımının zorunlu hale getirildiği belirtildi.

Konuya ilişkin açıklamada, “Halkın iradesi gasp edilerek kayyım atanan belediyeler eliyle düzenlenen ve yandaş yazarlara rant kapısına dönen söyleşi, imza günleri ve panel gibi çalışmalara halk ilgi göstermeyince, bu salonları doldurmak için tüm okullara yazı gönderildi. Talimatla, ders saatlerinde olmasına rağmen her okuldan ‘okul müdürü, bir müdür yardımcısı, rehber öğretmen ve en az bir sınıf öğrenci’yle bu çalışmalara katılım zorunlu tutulmuştur” denildi.

İş-Kur tarafından ‘Toplum Yararına Çalışma Programı’nın iptal edilmesiyle okulların temizlik probleminin kendi kaderlerine terk edildiği vurgulanan açıklamada, “Okullar mevcut durumda temizlik personeli ihtiyacını öğretmen ve velilerin sırtına yükleyerek kendileri karşılamak zorunda kalmıştır” eleştirisi yapıldı.

Açıklamada, OHAL’in kaldırılması ve ihraç edilen memurların görevlerine iade edilmesi talebi de dile getirildi.(kaynak: DUVAR)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.