Eker’den HDP’ye:  Halkımız yine oy verirse bunlar bir şey yapamazlar

Eker’den HDP’ye:  Halkımız yine oy verirse bunlar bir şey yapamazlar
AK Parti Diyarbakır Milletvekili Mehdi Eker, 31 Mart tarihinde yapılacak yerel seçimlerinde Ak Partili adaylar için Diyarbakır halkından emanet oy istedi.

Tigris Haber-Eker, “31 Mart seçimlerinde bize emanet oy verin, bakın o zaman Diyarbakır nereden nereye gelecek. Diyarbakır aşkı için bu partinin adaylarına destek verin. Kentimiz bu durumu hak etmiyor. Halkımız bunlara bir daha oy verirlerse yine bir şey yapamazlar” dedi.

AK Parti Diyarbakır Milletvekilleri Mehdi Eker, Ebubekir Bal, Oya Eronat, AK Parti Büyükşehir Belediye Başkan adayı Cumali Atilla ve 17 İlçenin belediye başkan adayları, seçim çalışmaları kapsamında kentte görev yapan basın mensuplarıyla bir araya geldi.

 

 

bakan-eker-(3).jpeg

20 yılda yapamadıklarını 2 yılda yaptık

Basın toplantısında konuşan AK Parti Diyarbakır İl Başkanı Süleyman Serdar Budak, merkez ve ilçe adaylarının netleşmesinden sonra çalışmalara başladıklarını belirterek, “Kabul gören bir listemiz var. Adaylarımızı halkımıza tanıtacağız ve Diyarbakır’ı layık olduğu yere taşımak için çaba içinde olmaya devam edeceğiz. 2 yıldır yapılan çalışmaları herkes görüyor. Onların 20 yılda yapamadığını biz 2 yılda yaptık” dedi.

İnsanlar gördüklerine inanamıyor

Daha sonra konuşan Büyükşehir Belediye başkan vekili ve Ak Parti Büyükşehir adayı Cumali Atilla, 2 yılda önemli işlere imza attıklarını belirterek, “İki yıldır Diyarbakır’a hizmet etmek için buradayız. Kentimiz bu iki yılda çok değişti. Her şeyden önce huzur ve güven ortamı sağlandı. Bizden önce hizmetler aksadı, ne çöpler toplanıyordu nede ulaşım sağlıklı bir şekilde yürütülüyordu. Biz geldiğimizden bu yana tüm alanlardaki sıkıntıları çözdük. 17 İlçeye hizmetlerimiz devam ediyor. Bu kent için gecemizi gündüzümüze kattık. 31 Mart tarihinde yapılacak seçimlerde Diyarbakırlı vatandaşlarımızdan oy istiyoruz. Onay aldıktan sonra daha iyi şeyler yapacağız. Daha iyi bir planlama ile sorunlarımızı çözeceğiz. Biz bu kenti halkımızla birlikte yönetmek istiyoruz. Yapacaklarımız yaptıklarımızın teminatıdır. Dışarıdan Diyarbakır’a gelenler burada gördükleri değişime inanamıyor” şeklinde konuştu.

Mayın döşeyenleri meşru gördüler

Demokrasinin vazgeçilmez unsurlarından birinin sandık olduğunu dile getiren eski Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı ve Diyarbakır Milletvekili Mehdi Eker ise, “Diyarbakır, Türkiye’de en fazla yara almış kentlerimizden biri. Ne yazık ki kendi geçmişiyle uygun olmayan bir durumla karşılaştı. Bunun nedenini hepimiz biliyoruz. 1970’li yıllardan beri süreç hep Diyarbakır aleyhine işliyor. Bölge illeri hızla büyürken, Diyarbakır geri kaldı. Diyarbakır’daki yerel yönetimler hizmetleri karşılayacak niyetle yönetilmedi. 18 yıllık süre içinde belediyeler bu halka hizmet etmedi. Terör örgütü kan dökerek Diyarbakır üzerinden operasyon yaptı. Belediyelerin buna karşı durmazı lazımdı ancak bu yönlü bir irade ortaya koyamadılar. Binlerce yıllık tarihi yıktılar. Belediyeler bunlara karşı ses çıkartmadıkları gibi yapılanları meşru gösterdiler. Mayın döşeyenlere destek verdiler. Hep birlikte bunları yaşadık ve gördük. Örgüte karşı ses çıkartmamak Diyarbakır’ı geri bıraktı” diye konuştu.

bakan-eker-(1).jpeg

Diyarbakır aşkı için oy verin

Kentin ve bölgenin huzura ihtiyacı olduğunu vurgulayan Eker, “Bu kentin projelere ve hizmete ihtiyacı var. Belirlenen başkan adaylarımız Diyarbakır’a hizmet edecek. Diyarbakır halkı hangi partiye oy verirse versin başımızın tacıdır. Huzur ve hizmeti biz sağlayabiliriz. 31 Mart seçimlerinde bize emanet oy verin, bakın o zaman Diyarbakır nereden nereye gelecek. Diyarbakır aşkı için bu partinin adaylarına destek verin. Kentimiz bu durumu hak etmiyor. Halkımız bunlara bir daha oy verirlerse yine bir şey yapamazlar. İnsanların oy verdiği partiye saygımız var” ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.