"Ekonomide üretime katılan eller" projesi

"Ekonomide üretime katılan eller" projesi
GSO Başkanı Konukoğlu: "Ülkemizin 2023 hedefine ulaşmasında kadınların iş gücüne katılım oranının artırılması çok önemli yer tutuyor"

GAZİANTEP - Gaziantep Sanayi Odası (GSO) Yönetim Kurulu Başkanı Adil Konukoğlu, Türkiye'nin 2023 hedefine ulaşmasında kadınların iş gücüne katılım oranının artırılmasının çok önemli yer tuttuğunu olduğunu belirtti.

GSO'dan yapılan açıklamaya göre, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Gaziantep Kadın Girişimciler Kurulu, "Ekonomide üretime katılan eller" projesi kapsamında Sanko Park'ta kermes açtı. Kermesin açılışında konuşan Konukoğlu, kadınların ailenin temel taşı olduğunu ve toplumun geleceğinin şekillenmesinde önemli rol üstlendiklerini vurguladı. Sağlıklı bir toplum için kadınların eğitimli ve bilgili olmasının yanı sıra siyasi, ekonomik, sosyal ve kültürel hayatta daha fazla yer alması gerektiğini aktaran Konukoğlu, şunları kaydetti:"Ülkemizin son yıllarda gösterdiği önemli gelişmeye paralel kadınların da toplumsal hayatta daha fazla yer alması bizi oldukça memnun ediyor. Ancak bunu yeterli bulmuyoruz. Kadınların üretim gücünden daha fazla yararlanmamız gerekiyor. Kadınlar olmadan kalkınmadan söz edemeyiz. Türkiye geleceği kadınlarla inşa edecek. Ülkemizin 2023 hedefine ulaşmasında, kadınların iş gücüne katılım oranının artırılması çok önemli yer tutuyor."

AK Parti Gaziantep Milletvekili Nejat Koçer de kadının istihdama katılımının arttırılmasının önemine dikkati çekti. İş gücü piyasasında kadın-erkek eşitliğin sağlanmasının son derece önemli olduğunu vurgulayan Koçer, "Yalnızca iş hayatında değil, empati kurabilen, sinerji oluşturabilen ve duygusal zekası çok yüksek kadınlarımızın karar mekanizmalarında da yer almaları gerekiyor.  Araştırmalar gösteriyor ki Türkiye eğer kadınların iş gücüne katılım oranlarını geliştirir ve OECD ortalamasına yaklaştırırsa, ülkemizin kişi başına düşen milli gelirinde yaklaşık yüzde 31 artış yaşanacak. Kadınlarımızın daha çok üretmesi, ekonomiye daha çok katkı vermesi için sağlam bir irade gösterme gayretindeyiz"  değerlendirmesinde bulundu. TOBB Gaziantep Kadın Girişimciler Kurulu Başkan Yardımcısı Funda Suran da kadınların ekonomiye katkılarının artırılmasına yönelik projelere imza atmaya devam edeceklerini belirtti. 

 

 

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.