El Cezire gazetecileri için karar yok

El Cezire gazetecileri için karar yok
Mısır'da mahkeme, El Cezire gazetecilerinin duruşmasını yine erteleme kararı aldı. Tutukluluk devam ediyor.

Mısır'da darbe sürecinde haber yaparken tutuklanan Al Jazeera gazetecileri Peter Greste, Baher Muhammed ve Muhammed Fehmi'nin duruşması bir kez daha ertelendi. Karar duruşması 2 Ağustos'ta görülecek.

Kahire’deki yeniden yargılama kararının ertelenmesi üzerine bir açıklama yapan Al Jazeera Media Network Genel Müdür Vekili Dr. Mostefa Souag şunları söyledi dedi: “Karar duruşmasının ertelenmesinden dolayı son derece öfkeliyiz. Çünkü bugünkü duruşma, çalışma arkadaşlarımız hakkındaki son duruşma olacaktı. Hepimiz Baher Muhammed, Muhammed Fehmi ve Peter Greste’nin çektiği sıkıntıların artık sona ereceğini bekliyorduk.. Üçü de son 19 aydır büyük bir baskı ve stres altında ve kesinleşmiş kararın ertelenmesi, hem onlar hem de aileleri üzerindeki gerilimin devam etmesi demek. Mısırlı yetkililerin Baher, Peter ve Muhammed aleyhindeki suçlamalara derhal son vermesini talep ediyoruz. Gazetecilik suç değildir.”

Gazetecilere özgürlük çağrıları altında tüm dünyada büyük tepki toplayan davada gazeteciler 'yalan haber yaymak' ve darbe yönetimi tarafından 'terör örgütü' ilan edilen Müslüman Kardeşler'e yardım etmekle suçlanıyor.

Baher Muhammed ve Muhammed Fehmi Mısır'da 412 gün hapiste kaldıktan sonra tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılmıştı. Hapisteki diğer gazeteci Peter Greste ise ülkeden sınırdışı edilmişti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.