Elçi anması 109. haftasında

Elçi anması 109. haftasında
Elçi anmasında konuşan ve yetkililere seslenen Diyarbakır Barosu Genel Sekreteri avukat Mahsum Batı, “Tahir Elçi'nin faillerini açığa çıkarıp yargıya teslim etmelerini bekliyoruz.

 

Dilek Akin

Bu failler bulunup yargıya teslim edilinceye kadar Diyarbakır Barosu, Tahir Elçi'nin arkadaşları ve dostları olarak Diyarbakır Adliyesi önünde bu protestoyu yapmaya devam edecektir” dedi.

Elçi, katledilişinin 109. haftasında Adliye Sarayı önünde meslektaşlarının katılımıyla anıldı. Bu haftaki anma etkinliğinde Diyarbakır Barosu Genel Sekreteri avukat Mahsum Batı konuştu.

Elçi dosyası faili meçhul kalmayacak!

2 yılı aşkın bir süredir Diyarbakır Barosu ve Tahir Elçi'nin sevenleri, dostları olarak her cuma Diyarbakır Adliyesi önünde, Elçi’nin soruşturma dosyasında bir ilerleme sağlanamamasını protesto ettiklerini belirten Batı, şunları söyledi: “Bugün yine aynı amaçla buradayız.  Sevgili Tahir Elçi 2 yıl önce aramızdan alındı ancak kendisini katleden katiller ve onun arkasındaki karanlık güçler bugüne kadar açığa çıkarılmadı.  Biz Diyarbakır Barosu olarak yine buradan yetkililere sesleniyoruz. Tahir Elçi'nin faillerini açığa çıkarıp yargıya teslim etmelerini bekliyoruz. Bu failler bulunup yargıya teslim edilinceye kadar Diyarbakır Barosu, Tahir Elçi'nin arkadaşları ve dostları olarak Diyarbakır Adliyesi önünde bu protestoyu yapmaya devam edecektir. Ömrünü hukuksuzlukla,  cezasızlıkla mücadeleye adamış Tahir Elçi'nin dosyasının faili meçhul kalmasına Diyarbakır Barosu ve Tahir Elçi'nin arkadaşları olarak izin vermeyecektir. Bunu bir kez daha sizler aracılığıyla kamuoyuna duyuruyoruz” denildi.

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.