Elçi, katledilişinin 143. haftasında da anıldı

Elçi, katledilişinin 143. haftasında da anıldı
Ölümünün üzerinden geçen 143 haftaya rağmen dava dosyasında bir arpa boy yol alınmayan, Diyarbakır Barosu eski Başkanı Tahir Elçi, cinayetinin aydınlatılması için meslektaşları yine adliye önündeydi.

 

 

Elçi cinayetinin aydınlatılması için hükümetin verdiği sözleri yerine getirmesi için  yetkililere seslenen Diyarbakır Barosu Başkanı Ahmet Özmen,  "Görev ve sorumluluklarınızı yerine getiriniz, sözlerinizi tutunuz, Tahir Elçi’nin faillerini adalete yargıya teslim ediniz" şeklinde konuştu

'Elçi'nin katillerini ve arkasındaki karanlık odakları arıyoruz, soruyoruz talep ediyoruz'

143. hafta Tahir Elçi anmasında konuşan Diyarbakır Barosu Başkanı Ahmet Özmen, "Diyarbakır adliyesi önünden sevgili Tahir Elçi'nin katillerini ve arkasındaki karanlık odakları arıyoruz, soruyoruz talep ediyoruz. 28 Kasım 2015 Günü sevgili Tahir Elçi Diyarbakır’ın sembollerinden olan, tarihi mekanlarından olan Dört ayaklı minarenin ayaklarının zarar görmesine, tarihi ve kültürel yapıya yapılan saldırıya karşı durmak, dikkat çekmek üzere  basın açıklaması yaptığı esnada neredeyse canlı yayında alçakça bir şekilde katledildi" diye konuştu.

'Hiçbir ilerleme sağlanmadı,  hiçbir adım atılmadı'

Elçi cinayetinin üzerinden 3 yıla yakın bir süre geçtiğini belirten Özmen, " 3 yılı geride bırakmak üzereyiz ancak Tahir Elçi soruşturma dosyasında elle tutulur hiçbir ilerleme sağlanmadı,  hiçbir adım atılmadı. Tahir Elçi’nin soruşturma dosyasında şüpheli sıfatıyla dahi henüz hiçbir kimsenin ifadesi alınmadı, sorgulanmadı" ifadelerini kullandı.

'Türkiye toplumunun Tahir Elçi’ye borçlu olduğunu düşünüyoruz'

Diyarbakır Barosu olarak Tahir Elçi’nin bu toplum için yaptıkları adalet, insan hakları mücadelesi, barış adına bütün meslek yaşamını bu alana vakfettiğini bildiklerini ifade eden Özmen, " Sadece biz hukukçuların, Tahir Elçi’nin mücadele arkadaşlarının değil, tüm Türkiye toplumunun Tahir Elçi’ye borçlu olduğunu düşünüyoruz. Ve tüm Türkiye toplumunun Tahir Elçi’nin faillerinin bulunması yönünde siyasal iktidar bir baskı kurmasını gerektiğini ve talep kar olması gerektiğini defalarca buradan dile getirdik" diye konuştu.

baro-2.jpg

'Tahir Elçi’nin faillerini adalete yargıya teslim ediniz'

Diyarbakır Barosu olarak Tahir Elçi’nin  mücadele arkadaşları olarak, sevenleri, dostları olarak asla ve asla bu cinayetin peşini bırakmayacaklarının altını çizen Özmen, " Tahir Elçi’nin failleri ve arkasındaki karanlık odaklar, yargı karşısında hesap verene kadar bu mücadelemiz devam edecek. Tahir Elçi’ye yönelik saldırının hiçbir vicdana, adalete, hukuka, insan haklarına, Türkiye’nin birlikteliğine, dostluğa, barışa, kardeşliğe,  yapılan bir saldırı ve tüm bu kavramlara, Tahir Elçi’nin savunduğu kavramlara yönelik bir saldırı olduğunu bir kez daha dile getirmek istiyorum. Sizler aracılığıyla buradan defalarca hükümete, yetkililere; bizlere Tahir Elçi’nin faillerinin bulunacağına, yargı karşısında hesap vereceğine dair söz verenlere bir kez daha sesleniyorum. Görev ve sorumluluklarınızı yerine getiriniz, sözlerinizi tutunuz, Tahir Elçi’nin faillerini adalete yargıya teslim ediniz" şeklinde konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.