Elçi, ölümünün 99. haftasında anıldı

Elçi, ölümünün 99. haftasında anıldı
Tahir Elçi anmasında konuşan Diyarbakır Baro Başkanı Ahmet Özmen, cinayetin üzerinden yaklaşık 2 yıl geçmesine rağmen soruşturma dosyasında herhangi bir gelişme olmadığını belirterek,

“Tahir Elçi cinayeti soruşturma dosyası bir savcının tek başına çözebileceği bir soruşturma dosyası olmadığını tüm Türkiye toplumu biliyor ve bunun farkında. Tahir Elçi soruşturmasının çözülebilmesi için siyasi bir irade gerekli değerli arkadaşlar. Hem cinayetin işlendiği dönemde ilgili makamda bulunan siyasetçiler açısından hem de bugün o makamlarda o makamda bulunan o kişiler açısından göstermeleri gereken bir siyasi iradenin varlığının olduğunu hepimiz biliyoruz” diye konuştu.

 

Diyarbakır eski Baro Başkanı Tahir Elçi, ölümünün 99. haftasında Adliye Sarayı önünde her hafta yapılan anma etkinliğinde meslektaşları tarafından anıldı.

‘Aynı şeyleri, aynı gelişmesizlikleri, olumsuzlukları anlatmak durumunda bırakılıyoruz’

Etkinlikte konuşan Baro Başkanı Av. Ahmet Özmen, Elçi soruşturmasında bir gelişme yaşanmadığını söyledi. Özmen, “ Ne yazık ki soruşturmanın ilerlememesi, faillerin bulunması yönünde herhangi bir adım atılmaması sebebiyle her hafta burada Diyarbakır Adliyesi önünde aynı şeyleri, aynı gelişmesizlikleri, olumsuzlukları anlatmak durumunda bırakılıyoruz. Ama emin olun ki burada olmanın, bunları anlatmanın ve bunlara vurgu yapmanın müsebbibi bizler değiliz. Soruşturma dosyasını aydınlatmayan, failleri yargı önüne çıkarmayan makamlar olduğunu bir kez daha hatırlatmak istiyorum” diye konuştu.

‘Tahir Elçi'yi öldürdüğünden şüphe edilen bir kişi bile yok’

Elçi cinayeti üzerinden 2 yıla yakın bir süre geçtiğini belirten Özmen, “ 28 Kasım'da 2 yılı geride bırakacağız. 2 yıl içerisinde ne yazık ki henüz şüpheli sıfatıyla ifadesine başvurulmuş bir şahıs dahi yok. Başka bir deyişle Tahir Elçi'yi öldürdüğünden şüphe edilen bir kişi bile yok. Bildiğiniz gibi biz buradan defalarca çağrıda bulunduk. Dönemin başbakanı, dönemin adalet bakanı, içişleri bakanı bu soruşturma dosyasının çözüleceğini, faillerinin yargı önüne çıkarılacağını ve dosyanın faili meçhul cinayetler kervanına eklenmeyeceği yönünde hem yüz yüze yaptığımız görüşmelerde baromuza ve şahsımıza söz verdiler. Hem de kamuoyu önünde açıkça siz basın mensupları aracılığıyla yapmış oldukları açıklamalarda bu sözleri teyit ettiler. Ancak 2 yıla yakın bir süre geçmesine rağmen dönemin yetkilileri vermiş oldukları sözleri yerine getirmediler. İçişleri bakanı, adalet bakanı değişti bildiğiniz üzere, biz burada yeni bakanlara da başbakana da defalarca çağrı yaptık” şeklinde konuştu.

‘Elçi'nin katledilmesiyle kaotik,  karanlık ve çatışmalı bir döneme tekrar girildi’

Elçi cinayetinin aydınlatılmasını isteyen Özmen, “ Tahir Elçi sadece bir cinayet olarak değerlendirilmemeli değerli arkadaşlar. Bildiğimiz üzere 28 Kasım 2015’te Tahir Elçi'nin katledilmesiyle kaotik,  karanlık ve çatışmalı bir döneme tekrar girildi. Dolayısıyla Tahir Elçi'nin cinayetinin aydınlatılması aydınlık bir gelecek ve bu toplum açısından çok önemli. Tahir Elçi cinayeti soruşturma dosyası hiç bir şekilde ilerlememekte ve faillerin bulunmasına yönelik bir hamle yapılmamakta değerli arkadaşlar.  Daha önce ben burada defaatle dile getirdim, Tahir Elçi cinayeti soruşturma dosyası bir savcının tek başına çözebileceği bir soruşturma dosyası olmadığını tüm Türkiye toplumu biliyor ve bunun farkında. Tahir Elçi soruşturmasının çözülebilmesi için siyasi bir irade gerekli değerli arkadaşlar. Hem cinayetin işlendiği dönemde ilgili makamda bulunan siyasetçiler açısından hem de bugün o makamlarda o makamda bulunan o kişiler açısından göstermeleri gereken bir siyasi iradenin varlığının olduğunu hepimiz biliyoruz.  Ben bu görev ve sorumluluklarını tekrar kendilerine hatırlatarak verdikleri sözleri tutmalarını ve sorumluluklarını yerine getirmelerini talep ediyorum. ” dedi. (Haber Merkezi)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.