Elektrik kesintileri çileden çıkardı!

Elektrik kesintileri çileden çıkardı!
Diyarbakırlılar: Eziyet çektirmek için elektrikleri kesiyorlar

Havaların soğumaya başlamasıyla birlikte Diyarbakır merkez, ilçe, belde ve köylerinde yaşanan elektrik kesintileri yurttaşları isyan ettirdi. Elektrik kesintileriyle kendilerine eziyet çektirildiğini belirten yurttaşlar, "Bahaneleri de 'kaçak elektrik kullanıyorsunuz' oluyor. Ne yapalım elektrik pahalı kaçak kullanmasak ne yapacağız" dedi.

DİYARBAKIR - Diyarbakır merkez, ilçe, belde ve köyleri başta olmak üzere bölge illerinde yaşanan elektrik kesintileri yurttaşları çileden çıkarırken, hemen hemen her akşam elektrik kesintilerini protesto eden ve alanlara çıkan yurttaşlar, kesintiler nedeniyle mağdur edildiklerini belirterek, soruna çözüm bulunmasını istiyor. 

'Yaşanan elektrik kesintileri normal değil'

Bağlar'ın Nuket Coşkun Mahallesi'nde kasaplık yapan Tuncay Değer adlı esnaf, ağır kış koşullarında yaşanan elektrik kesintilerinin normal bir durum olmadığını belirterek, bu şekilde mağdur edilmelerinin insani bir yaklaşım olmadığını söyledi. Yaşanan elektrik kesintileri nedeniyle esnaf olduğu için iki kere mağdur edildiğini söyleyen Değer, "Ben et, yumurta, yoğurt satıyorum. Elektrik olmadığı zaman, bunların bozulacağı anlamına geliyor. Aynı şekilde bunun diğer bir şeklini de evde yaşıyoruz. Elektrik yok, çocuklarım evde üşüyor. Ne yapacağımızı bilmiyoruz. Bu sorunun bir an önce bitmesini istiyoruz" dedi. 

'Ne yapalım elektrik pahalı’ 

Özellikle kendi bölgelerinde elektrik kesintilerinin daha fazla yaşandığını belirten Değer, "Kime oy verdiğimiz ortada olduğu için bize eziyet çektirmek isteyenler, elektriklerimizi kesiyorlar. Bahaneleri de 'kaçak elektrik kullanıyorsunuz' oluyor. Ne yapalım elektrik pahalı, kaçak kullanmasak ne yapacağız. Devlet bizi bunlarla tehdit ediyor" diye konuştu. 

'Ölüm riskine rağmen trafo şartelini kendimiz kaldırıyoruz'

DEDAŞ'a defalarca başvurmalarına rağmen hiçbir şekilde kendilerine dönülmediğini belirten Abdurrahim Aktaş adlı yurttaş ise, DEDAŞ 'ı aradıklarında "Biz yapamayız, işler yoğun" diyerek, telefonu yüzlerine kapattığını belirtti. Aktaş, "Onlar gelmedikleri için kendi trafomuzun şartelini ölüm riski olmasına rağmen kendimiz kaldırıyoruz. Hatta bazen çocuklar şarteli kaldırıyor. Bir gün bize bir şey olursa bunun sorumlusu DEDAŞ ve devlettir" dedi.

'En fazla ev kadınları mağdur ediliyor'

Yaşanan elektrik kesintilerinden dolayı en çok kadınların mağdur edildiğini kaydeden 
Rewşan Çakar adlı yurttaş da, elektrik olmadığı zaman temizlik yapamadıklarını ifade ederek, "Elektriğin olmaması en çok okuyan kardeşlerim üzerinde etkili oluyor. Elektrik olmadığı için kardeşlerim kış soğuğunda ancak ışıldak ya da mum ışığında ders çalışabiliyor. Bunun artık bitmesini istiyoruz" diye belirtti. 

'Kaçak kullanıyorsunuz gibi sebeplerle elektriklerimiz kesiliyor'

Bağlar'da yaşayan yurttaşların genelinin yurtsever olduğunu ve bu sebepten elektrik kesintilerini bilinçli olarak yapıldığını söyleyen İrfan Taş adlı yurttaş ise, şunları dile getirdi: "Bizi sindiremedikleri ve korkutamadıkları için elektriklerimizi kesiyorlar. 'Kaçak kullanıyorsunuz' gibi saçma sebeplerle günlerce elektriklerimiz kesiliyor. Elektrik zaten yok, gelince de mum ışığı kadar aydınlatmıyor. Bize yapılan bu hakareti kabul etmiyoruz. Yoksulduk bizleri sürdüler, öldürdüler, şimdi buralara geldik. Buralarda da aynı şekilde bize zulüm yapıyorlar. Yeter diyoruz, artık bu haksızlıklara." 

dyb-elektirik-kesintileri-rop-1.jpg

dyb-elektirik-kesintileri-rop.jpg

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.