Elektrik kesintilerinin nedeni kaçak kullanım ve altyapı yetersizliği

Elektrik kesintilerinin nedeni kaçak kullanım ve altyapı yetersizliği
Dicle Elektrik Dağıtım A.Ş (DEDAŞ) yöneticileri, bölgede yaşanan elektrik kesintileri konusunda "kaçak kullanım" ve özelleştirme öncesi mevcut bulunan teknik altyapı yetersizliklerini göstererek kendilerini savundu.

Servet ASAN

Tigris HaberBölgede halkı canından bezdiren elektirik kesintileri hakkında bilgilendirmede bulunmak isteyen  Dicle Elektrik Dağıtım A.Ş. (DEDAŞ) yöneticileri, Dedeman Otel'de gazetecilerle kahvaltılı basın toplantısında bir araya geldi.

Toplantıya DEDAŞ Genel Müdürü Murat Karagüzel, DEDAŞ Genel Koordinatörü Nejat Tur ve birçok gazeteci katıldı. Türkiye'de olduğu gibi bölgenin her yerinde elektriğin özelleştiğini ifade eden DEDAŞ Genel Müdürü Murat Karagüzel, yaşanan elektrik kesintilerinin "kaçak kullanımdan" ve daha önceki enerji dağıtım şirketi TEDAŞ'tan kalan yetersiz alt yapıdan kaynaklandığını söyledi.

DEDAŞ Genel Müdürü Murat Karagüzel, 500 haneye enerji sağlayan bir trafodan 5 bin hanenin elektirik tüketimine denk gelecek bir enerji harcaması yapıldığını kaydetti.

Karagüzel, kesintilere neden olan mevcut eksikliklerin giderilmesi konusunda yatırım çalışmalarını sürdürmek için EPDK’nın belirlediği yatırım miktarının bile üzerine çıktıklarını söyledi. 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.