Elektrik Mühendisleri Odası, elektrik kesintileri için yetkilileri göreve çağırdı

Elektrik Mühendisleri Odası, elektrik kesintileri için yetkilileri göreve çağırdı
Diyarbakır Elektrik Mühendisleri Odası, elektrik kesintilerine ilişkin yaptığı açıklamada, yetkili elektrik dağıtım şirketinin kullanıcıya bu kesintilerden kaynaklanan tazminatı ödemeyerek hizmet kalitesi yönetmeliğine aykırı hareket ettiği ifade edildi

DİYARBAKIR Diyarbakır Elektrik Mühendisleri Odası, son dönemlerde bölgede yaşanan ve çileye dönüşen elektrik kesintilerine ilişkin oda binasında basın açıklaması gerçekleştirdi. Toplantıda konuşan Elektrik Mühendisleri Odası Diyarbakır Şube Başkanı Başkanı Ahmet Sormaz, bölge illerinde DEDAŞ'ın 2013 yılında özelleştirilmesi sonucunda bölgenin karanlığa mahkum edildiğini ifade ederek, bölgedeki elektrik enerjisi sorunlarının çözümünün de kar politikalarının insafına terk edildiğini söyledi. Sormaz, bölgenin dağıtım şebekesindeki sorunları gidermek için alt yapı yatırımı yapmak yerine, kayıp ve kaçak kullanımını gerekçe gösterdiklerini ifade ederek, planlı, düzenli ve sürekli elektrik kesintilerinin uygulandığını kaydetti. 


Sormaz, Elektrik Piyasası Müşteri Hizmetleri Yönetmeliğine göre 51. maddesinde yer alan özel mücbir sebepler ya da programlı kesintiler dışında dağıtım sistemini, kendisinden hizmet alanlara kaliteli ve sürekli elektrik enerjisini sağlayacak durumda tutmakla yükümlü olduğunu ifade etti. Bu yönüyle uygulamanın tamamen bir insan hak ihlali olduğunu belirten Sormaz, "Bu kesintilerden kaynaklı bazı tüketiciler jeneratör marifetiyle elektrik enerjisi ihtiyacını karşılama yoluna başvururken, tükettikleri enerjiyi de haksız bir biçimde yetkili elektrik dağıtım şirketi faturalandırmaktadır" dedi. 

Bölgede elektriklerin sıklıkla kesildiğini ifade eden Sormaz, yetkili elektrik dağıtım şirketinin kullanıcıya bu kesintilerden kaynaklanan tazminatı ödemeyerek hizmet kalitesi yönetmeliğine aykırı hareket ettiğini söyledi. Sormaz, "Biz oda olarak ilgili kurum ve kuruluşları göreve çağırıyor, kamu yararı adına yapılacak tüm çalışmalara gerekli her türlü katkıyı sunmaya hazır olduğumuzu belirtiyoruz" dedi.(Diha) 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.