Elektrik sorununu güneş enerjisi ile çözdüler

Elektrik sorununu güneş enerjisi ile çözdüler
Bingöl’ün Karlıova İlçesi’ne 35 kilometre uzaklıkta bulunan bir mezraya verilmeyen elektrik köylüleri mağdur etti

 Defalarca yetkililerle görüşmelerine rağmen çözüm bulamayan köylü, güneş enerjisinden elektrik alıyor.

 

BİNGÖL’ün Karlıova İlçesi’ne 35 kilometre uzaklıkta bulunan Bağlıisa köyü Ulukapı mezrasında yaşanan elektrik sıkıntısı köylüyü sıkıntıya sokuyor. Mezranın bir kısmına düzenli elektrik verilirken, mezra yerleşkesinde yaşayan 10 haneye 8 yıldır elektrik verilemiyor. 10 haneli bölgenin bulunduğu alana trafo üzerinden verilen elektrik, uygun şartları taşımıyor. Düşük voltajla gelen elektrik ampulleri dahi yakmaya yetmiyor. 8 yıl boyunca elektrik sıkıntısı yaşayan köylüler, şimdi güneş enerjisinden elektrik alıyor. Güneş oldukça evleri aydınlanan köylüler, güneşin yokluğunda karanlığa mahkum kalıyor.

"Bu çağda elektriksiz kalmak ülke ayıbıdır"

Yaşanan sıkıntıları dile getiren mezra sakinlerinden Menduh Uzar, ilkel yollarla elektrik temin etmek zorunda kaldıklarını söyledi. Mezrada yaşanan sıkıntıları anlatan Uzar, "Biz Uzar ailesi olarak mezranın farklı bir bölgesinde yaşıyoruz. 10 haneyiz. Mezraya elektrik verilirken bize 8 yıldır elektrik verilmiyor. Bölgenin elektrik ihtiyacını karşılayan şirkete onlarca defa dilekçelerle ve sözlü olarak başvurmamıza rağmen sorunumuz giderilmedi. Biz 10 aile olarak evlerimiz köy dışında yapıldığı için elektrik şirketi bizlere elektrik vermek için nizami şartlara uygun hareket etmemiştir. Bizim ne bir trafomuz vardır ne de elektrik direklerimiz şartlara uygun dikilmiştir" dedi.

Verilen elektriğin ampulleri dahi yakamadığını ifade eden Uzar, yetkililere sitem ederken, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’dan da yardım istedi. Uzar, "Evlerimize aldığımız birçok elektronik cihazlarımız düşük elektrikten dolayı yandı. Çareyi güneş enerjisinden elektrik üretmekte bulduk. Elektrik ihtiyacımızı güneş enerjisinden sağlıyoruz fakat güneşli olmayan günlerde elektrik temin edemiyoruz. Başbakanımıza seslenmek istiyoruz bizlere bir çare bulsun günümüz çağında bu şartlarda elektriksiz olmak bu ülkenin ayıbıdır" diye konuştu. (iha) 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.