ELİVEREN DOSYASINDA MUHALEFET ŞERHİ

ELİVEREN DOSYASINDA MUHALEFET ŞERHİ
Bingöl'ün Genç ilçesinde 1999 yılında terörist diye öldürülen Mehmet ve Yılmaz Eliveren’in 5’inci duruşması görüldü.


BİNGÖL -  Mahkeme heyetinden bir üye hakim, sanıkların tutuklu yargılanmasını talep etti. Mahkeme heyeti ise tutuksuz yargılanmalarına karar verdi. 
Bingöl'de, PKK'lı oldukları iddiasıyla 17 Nisan 1999'da öldürülen ve yürütülen soruşturma sonucunda sivil oldukları ortaya çıkan Mehmet ve Yılmaz Eliveren'in öldürülmesi olayında o dönem görevli olan Genç İlçe Emniyet Amiri A.K., komiserler B.G., A.K.Ç., polis memurları M.A., M.Y. 'Tasarlayarak öldürme', 'Tehdit', 'Kamu görevlisinin resmi belgede sahteciliği' suçlarından yargılanmalarına devam edildi. 5’inci duruşmada, maktullerin avukatı Abdullah Alakuş hazır bulunurken, sanıklar B.G., M.A., M.Y., AK. ve A.K.Ç’nin savunmaları, telekonferans sistemiyle bağlantı kurulamadığından dolayı alınamadı.

GİZLİ TANIK DİNLENMESİ TALEBİ
Duruşmada savunma yapan maktullerin avukatı Abdullah Alakuş, gizli tanığın dinlenmesi için işlem yapılmasını talep etti. Dosyanın yoğun olmayan bir güne bırakılmasını da talep eden Alakuş, dosya içerisinde çelişkili tutanakların olduğunu ifade ederek, sanıkların tutuklu yargılanmasını talep etti. Mahkeme heyeti, sanıkların tutuklu yargılanmasının reddine karar vererek, duruşmayı 11 Aralık 2014 tarihine erteledi.

ÜYE HAKİMDEN MUHALEFET ŞERHİ
Ağır Ceza mahkemesi tarafından oy çokluğuyla alınan ‘tutuksuz yargılanma’ yönündeki karara üye hakim Haşim Tekin tarafından muhalefet şerhi konuldu. Tekin, karşı oy yazısında sanıkların tutuklu yargılanması için dosyada yeteri kadar somut delilin bulunduğunu belirterek, “Sanıkların üzerine atılı suç bakımından kuvvetli suç şüphesinin varlığını gösteren somut ve tanık beyanlarının dosya içerisinde bulunması, suçun kanunda belirtilen cezası sebebiyle sanıkların kaçma ihtimallerinin bulunması dikkate alınarak tutuklanmamaları yönündeki çoğunluk görüşüne muhalefet etmekteyim” ifadesine yer verdi. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.