ELLER BARIŞ İÇİN SEMAYA AÇILDI

ELLER BARIŞ İÇİN SEMAYA AÇILDI
Diyarbakır’da Cuma namazı öncesi ve sonrası edilen dualarda Allahtan ‘Barış’ dilenildi.

Son günlerde bölgemizi kasıp kavuran, yüreklere ateş düşüren ve giderek kontrolsüz bir hale gelen  olaylar sokaktaki vatandaşı tedirgin etmeye devam ediyor.

Her gece patlama seslerinin duyulduğu Diyarbakır’da dün Cuma namazı için camileri dolduran vatandaşlar, kanın durması ve barışın gelmesi için dualar etti.  Cuma namazını kılmak için 5. Harem-i Şerif olan Ulucamiye gelen ve  ölenin de öldüreninde bu toprağın evladı olduğunu ifade eden yurttaşlardan Ahmet Cemil Kelekçi; “Bu kardeş kavgasının bir an önce son bulması lazım. Dökülen kan bizim kanımız. Halkımızı biribirine düşman etmek için tezgahlanan provokasyonlar gün gibi ortadayken hala ellerin tetikten çekilmemesi akılsızlıktır. Bu mübarek mekanda, bu mübarek günde ellerimizi açtık yüce rabbimize yalvardık. Ya rabbim bu ateşe bir su serp. Kardeşin diğer kardeşinin boğazına sardığı eli çek. İnsanlarımıza akıl, fikir,adalet ve izan nasip eyle” diye dua ettik. Kardeş kanının durması için ellerimizi yüce Allah’a açtık.İnşallah bir an önce savaş durur barış gelir.” Diye konuştu.

Ulu cami ile birlikte bir çok camide daha barış için dualar edildiğini anlatan yurttaşlar, yüzyıllar boyu aynı topraklarda gayri Müslimlerle bile barış içinde yaşanıldığını kaydederek; “ Bu ülke hepimize yetecek kadar , hepimizi doyuracak kadar, hepimizi mutlu edecek kadar bereketli, büyük ve kadim bir coğrafyadır. Müslümanlıkta kardeş kanı dökmek, kardeşe zarar vermek en büyük suçlardandır. Herkesin aklının başına toplaması lazım. Biz başka ülkelere benzemeyiz. Bir yangın çıksa, bu yangının ulaşmayacağı bir karış toprak kalmaz. Dünyanın göremeyeceği kadar çok kardeş kanı dökülür. Yazıktır günahtır, vebali büyüktür. Herkes ‘Savaş’  diye bağırmak yerine ‘Barış’ diye bağırmalı ve elinden geleni yapmalıdır.” Şeklinde konuştu.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.