Eminoğlu: Bismil'de kadın belediyeciliğiyle eril zihniyet yıkıldı

Eminoğlu: Bismil'de kadın belediyeciliğiyle eril zihniyet yıkıldı
2009 yılından bu yana Bismil Belediye Başkanlığı'nı yürüten ve 30 Mart yerel seçimleri için bir kez daha aday gösterilen Cemile Eminoğlu, tekçi, farklılıkları kabul etmeyen, eril zihniyete karşı olduklarını söyledi.

Diyarbakır - Kadın belediyeciliğin bir model olduğunu belirten Eminoğlu, yaşanan örnekler üzerinden güvenin arttığına dikkat çekti. 

BDP'nin kadın kotasının uygulandığı Bismil'de 2009'dan bu yana görev yapan ve aynı zamanda 30 Mart tarihinde yapılacak olan yerel seçimlerde tekrar BDP Bismil Belediye Başkan adayı olarak seçilen Cemile Eminoğlu, ‘Demokratik, özgürlükçü, ekolojik ve halkçı’ belediyeciliği esas aldıklarını söyledi. Seçilmiş kadınlarla siyasetin ve yerel yönetimlerin daha demokratik olduğunu ifade eden Eminoğlu, seçildikleri günden bu yana siyasetin ve yerel yönetimlerin demokratikleşmesi noktasında büyük çabalar içinde olduklarını söyledi. Kadın belediyeciliğinde, paradigmayı hayata geçirme noktasında büyük bir çaba gösterildiğini aktaran Eminoğlu, "Öncelikle kadının özgürleşmesiyle, siyasetin ve toplumunda özgürleşeceği şeklindeki temel ilkeden yola çıkarak toplumun demokratikleşmesini esas alıyoruz" dedi. 

Kadın özgürlüğü gerçekleşmeden toplumun özgürleşemeyeceğini belirten Eminoğlu,  14 Nisan 2009 tarihinde KCK operasyonları adı altında daha çok yerel yönetimler ve kadın seçilmişlerin hedef alındığını kaydetti.

bismil-2.jpg

bismil-3.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.