"Emniyet imamı" ve "sohbet ablası" çifte 15 yıla kadar hapis istemi

"Emniyet imamı" ve "sohbet ablası" çifte 15 yıla kadar hapis istemi
Diyarbakır'da Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturması kapsamında tutuklanan örgütün "mahrem imamı" Tanju Yılmaz ile "sohbet ablası" olarak faaliyet yürüttüğü iddiasıyla

 

 eşi Kübra Yılmaz hakkında, "silahlı terör örgütüne üye olmak" suçundan 7,5 yıldan 15 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı.

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığınca tutuklu sanık Tanju ve Kübra Yılmaz hakkında hazırlanan iddianame, 10. Ağır Ceza Mahkemesince kabul edildi.

İddianamede, FETÖ'nün kuruluşu, amacı, hiyerarşik yapısı, paralel devlet kurma çabası, mali yapılanması, gelir kaynakları ve haberleşmede kullandıkları yöntemleri hakkında detaylı bilgiye yer verildi.

Soruşturma kapsamında ele geçirilen örgütsel dokümanların incelenmesi sonucu Tanju Yılmaz'ın terör örgütünün emniyet teşkilatına gizlenen örgüt mensuplarına emir ve talimatlar verdiğinin anlaşıldığı ifade edilen iddianamede, örgüt mensuplarını, örgütün gayeleri doğrultusunda hareket etmeleri için yönlendiren "mahrem" imamlardan olduğu aktarıldı.

- ByLock ve Eagle programlarını kullanmışlar

İddianamede, çiftin telefonlarında ByLock ve Eagle programlarını kullanarak, terör örgütünün eylemlerine, faaliyetlerine ve gizli iletişim ağına dahil olduklarının tespit edildiği belirtildi.

Tanju Yılmaz'ın FETÖ/PDY'nin gayeleri doğrultusunda faaliyet yürüten Bank Asya'da hesap açarak, örgüte kaynak sağladığı belirtilen iddianamede, şunlar kaydedildi:

"Şüpheli, terör örgütünün üst kademe yöneticilerinin çağrısı üzerine bankada bulunan hesabına 8 bin 524 lira para yatırmıştır. FETÖ/PDY silahlı terör örgütünün emniyet teşkilatı içerisindeki gizli yapılanması olan mahrem yapıda yer almıştır. FETÖ/PDY'nin emniyet içerisine yerleştirdiği örgüt mensupları ile irtibat halinde bulunmuştur. Tanju Yılmaz, terör örgütünün üst kademe yöneticilerinin talimatları doğrultusunda emirler vererek, örgüt mensuplarını örgütün istediği doğrultuda yönlendirmiştir. FETÖ/PDY'den ayrılan veya kopma durumuna gelen örgüt mensupları ile irtibata geçerek onları yeniden örgüte kazandıran 'Ümit Grubu' olarak adlandırılan grupta yer almıştır."

Şüpheli Tanju Yılmaz'ın terör örgütü içerisinde "Tarık" kod adını kullandığı ve örgüte her ay 250 lira "himmet" adı altında para aktardığı ifade edilen iddianamede, şöyle denildi:

"Şüpheli Tanju Yılmaz'ın, FETÖ/PDY silahlı terör örgütünün emniyet teşkilatı içerisinde yer alan örgüt mensuplarına talimatlar veren 'mahrem imam' olduğu tespit edilmiştir. Savunmasında suçtan kurtulmak gayesiyle üzerine atılı suçu kabul etmemiştir. Dosyada bulunan diğer deliller dikkate alınarak şüphelinin savunmasına itibar edilmemiştir."

-  "Sohbet ablası"

Kübra Yılmaz'ın terör örgütü içerisinde "sohbet ablası" olarak faaliyet yürüttüğü belirtilen iddianamede, şüpheli çiftin FETÖ/PDY'nin hiyerarşik yapısı içerisinde üst kademe yöneticileri tarafından kendilerine verilen emir ve talimatlar doğrultusunda hareket ettikleri gerekçesiyle üzerlerine atılı "silahlı terör örgütüne üye olmak" suçunu işlediklerine yer verildi.

İddianamede, tutuklu çift Tanju ve Kübra Yılmaz hakkında, "silahlı terör örgütüne üye olmak" suçundan 7,5 yıldan 15 yıla kadar hapis ve mahkumiyetleri halinde Türk Ceza Kanunu'nun ilgili maddesinde öngörülen hak yoksunluklarına hükmedilmesine karar verilmesi isteniyor. (AA)

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.