Emniyet'e Gülen örgütü operasyonu

Emniyet'e Gülen örgütü operasyonu
Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından dün görevden alınan 9 bin 103 emniyet mensubundan 19'unun Cumhurbaşkanlığı Koruma Dairesi'nde görev yaptığı ortaya çıktı. Bu 19 kişi arasında iki emniyet müdürü ve bir emniyet amiri var.

 

Emniyet Genel Müdürlüğü, 9 bin 103 polisin Gülen örgütüyle bağlantıları olduğu gerekçesiyle görevden uzaklaştırıldığını açıkladı. Al Jazeera’nin edindiği bilgiye göre, bu polislerin 2 bin 500'ü İstanbul'dan, bin 350'si de Ankara'dan.

Görevden alınanların 19'u Cumhurbaşkanlığı Koruma Dairesi'nde görevli. Bunlardan biri 3. sınıf, biri de 4. sınıf emniyet müdürü.

Aynı dairede görevli olan bir de emniyet amiri var. Cumhurbaşkanlığı Koruma Dairesi'nde görevli olup, açığa alınan diğer kişilerden 1'i komiser, 5'i komiser yardımcısı, 10'u da polis memuru.

Listede 114 emniyet müdürü var

9 bin 103 kişilik listenin tamamında ise 1. sınıf emniyet müdürü olan 5, 2. sınıf emniyet müdürü olan 14, 3. sınıf emniyet müdürü olan 37, 4. sınıf emniyet müdürü olan 58 polis bulunuyor. 

Listede 60 da emniyet amiri var.

Emniyet Genel Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamada, 667 sayılı "Olağanüstü Hal Kapsamında Alınan Tedbirlere ilişkin Kanun Hükmünde Kararname"nin 2'nci maddesinde zikredilen ve milli güvenliğe tehdit oluşturduğu tespit edilen Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) ile iltisakı veya irtibatı olduğu gerekçesiyle 9 bin 103 emniyet teşkilatı mensubunun görevden uzaklaştırıldığı kaydedildi.

3 bin 224 gözaltı kararı çıkarılmıştı

İçişleri Bakanlığı, çarşamba sabahı Emniyet'teki Gülen örgütü yapılanmasına yönelik yeni bir operasyon başlatıldığını duyurmuştu. Bakanlık açıklamasında, "Emniyet teşkilâtını kapsayan mahrem yapılanmaya yönelik olarak" Ankara merkezli 81 ilde operasyon başlatıldığı belirtildi. Anadolu Ajansı'nın haberine göre, 3 bin 224 şüpheli hakkında gözaltı kararı var, bunlardan bin 448'i Gülen örgütü soruşturmalarından tutuklu.

Gün içindeki operasyonlarda 1120 şüpheli gözaltına alındı.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, "Bu, Türkiye Cumhuriyeti devleti açısından önemli bir adımdır" açıklamasını yaptı.(Kaynak: Al Jazeera)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.