Emziren annelerin tüketmesi gereken 5 besin

Emziren annelerin tüketmesi gereken 5 besin
 Özel Haber
Emzirme döneminde annenin beslenmesi hem kendi sağlığı hem de bebeğinin sağlıklı gelişimi için çok önemlidir. Anne sütü, bebeğin ilk 6 ay boyunca tek besin kaynağıdır ve annenin aldığı besin ögeleri anne sütüne geçer.

TİGRİS HABER - Uzmanlara göre emziren annelerin tüketmesi gereken 5 olmazsa olmaz besin:

Yulaf, beta glukan adı verilen ve anne sütü üretimini artırmaya yardımcı olduğu bilinen bir lif türü içerir. Ayrıca yulaf, protein, vitamin ve mineraller açısından da zengindir. Emziren anneler yulafı kahvaltıda veya ara öğünlerde tüketebilir.

Somon balığı, omega-3 yağ asitleri açısından zengin bir besindir. Omega-3 yağ asitleri, bebeğin beyin ve göz gelişimi için önemlidir. Emziren anneler haftada en az iki kez somon balığı tüketmeli.

Ispanak, pazı, brokoli gibi yeşil yapraklı sebzeler, A vitamini, C vitamini, folat ve kalsiyum açısından zengindir. Bu besin öğeleri, hem annenin hem de bebeğin sağlığı için oldukça önemli. Emziren anneler her gün en az bir porsiyon yeşil yapraklı sebze tüketmeye dikkat etmeli.

Yoğurt, protein, kalsiyum ve probiyotikler açısından zengin bir besindir. Probiyotikler, bağırsak florasının sağlıklı kalmasına yardımcı olur. Emziren anneler her gün bir kase yoğurt yemeli.

Ceviz, badem, fındık ve ay çekirdeği gibi kuruyemişler; protein, sağlıklı yağlar, vitamin ve mineraller açısından zengindir. Emziren anneler ara öğünlerde bir avuç kuruyemiş veya tohum tüketebilir.

Ayrıca emziren annelerin bol su içmesi de önemlidir. Her gün en az 2-3 litre su içilmeli.

Annelerin, bebekte alerjik reaksiyona neden olabilecek besinlerden kaçınması da gerekir.

Emziren anneler, herhangi bir besin takviyesi almadan önce doktora danışmalı.

Emziren annelerin sağlıklı ve dengeli bir şekilde beslenmesi, hem kendi sağlıkları hem de bebeklerinin sağlıklı gelişimi için çok önemlidir.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.