‘En çok Öcalan kitapları soruluyor’

‘En çok Öcalan kitapları soruluyor’
Çukurova Kitap Fuarı'nda okuyucular, kitaplar ve yazarlarla buluşurken, Aram Yayınevi çalışanı Engin Erdem, okuyucuların en çok PKK Lideri Abdullah Öcalan'ın kitaplarını ve AİHM'e gönderdiği savunmalarını sorduğunu belirtti.

ADANA - PKK Lideri Abdullah Öcalan ile hükümet arasından devam eden "demokratik çözüm süreci" görüşmelerine rağmen halen Öcalan'ın kitaplarının basılması ve yayınlanması yasak. Çukurova Kitap Fuar'ına katılan Aram Yayınevi çalışanları, standlarını ziyaret eden yurttaşların, Öcalan'ın kitaplarını sorduğunu ve olumsuz yanıt alınca da kendilerini eleştirdiklerini belirtiyor. Aram Yayınevi çalışanı Engin Erdem, okurlarının en çok gerilla romanlarını ve cezaevinden çıkan teorik kitaplara ilgi gösterdiğini söyledi. Yeni dönemde cezaevinde yazılan 4 tane yeni kitapla okuyucularıyla buluştuklarını aktaran Erdem, bunların içinde yakın zamanda cezaevinden tahliye olan Van Bağımsız Milletvekili Kemal Aktaş'ın "Eylül Kasırgası" ve BDP MYK Üyesi Hamit Geylani'nin "Şemdinli den Kamışlo'ya Dağ Sevdası" adlı kitaplarının bulunduğunu söyledi. Yazarlarının Pazar günü okurlarıyla Çukurova Kitap Fuar'ında bir araya geleceğini belirten Erdem, "Pazar günü Van Bağımsız Milletvekili Kemal Aktaş'ın ve BDP MYK Üyesi Hamit Geylani'nin imza günü var. Sabah 13.00 ila 16.00 saatleri arasında" dedi.

'Sayın Öcalan'ın kitaplarının üzerindeki yasak kalksın'

Erdem, Çukurova Kitap Fuar'ında okuyucuların daha çok PKK Lideri Abdullah Öcalan'ın kitaplarını ve AİHM'e gönderdiği savunmalarının sorulduğunu söyledi. Erdem, "Sayın Öcalan'ın kitaplarını olmayışından dolayı okuyuculardan çok tepki alıyoruz. 'Neden Sayın Öcalan'ın kitapları yok' eleştirisini alıyoruz okuyucularımızdan. Bir taraftan müzakerenin yürütüldüğünü bir taraftan da kitaplarının halen yasak olmasının tezat bir durum olduğunu ifade ediyor okuyucularımız. AKP hükümetinin Kürt sorununu barış yollarla çözme niyeti varsa ve samimiyse Sayın Öcalan'ın kitaplarının üzerindeki yasağın kalkması gerekiyor. Kitapların okunabilir duruma getirilmesi gerekiyor. Buradan Kültür Bakanlığı'na da sesleniyoruz. Bir an önce bu kitapların üzerindeki yasakların kaldırılmasını istiyoruz" dedi.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.