En Fazla İhracat Irak Ve Ortadoğuya

En Fazla İhracat Irak Ve Ortadoğuya
Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) verilerine göre Diyarbakır’ın ihracat rakamları geçen yılın Haziran ayı verilerine göre 5 milyon dolar arttı. Geçen yılın Ocak-Haziran dönemine göre de artış olması dikkat çekiyor.

 

Diyarbakır’ın Haziran ayı ile yılın ilk 6 ayı arasındaki dönemi kapsayan ihracat rakamları belli olurken,ortaya çarpıcı veriler çıktı. Buna göre kentin Haziran 2018  ihracatı 17 milyon 690bin dolar olarak gerçekleşti.  Bu rakam geçen yıl Haziran ayında 12 milyon 840 bin TL olarak gerçekleşmişti. Aradaki 5 milyon dolarlık artış dikkat çekiyor.

En fazla ihracat her zaman olduğu gibi yine başta Irak olmak üzere Ortadoğu ülkelerine ve bazı Avrupa ülkelerine yapıldı.

 

 Ocak-Haziran Rakamları da Arttı

Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) verilerine göre geçen yılın Ocak-Haziran dönemine göre de artış olması dikkat çekiyor.Ocak-Haziran 2018 Toplamı 94 milyon 275 bin dolar olarak gerçekleşti.

Ocak-Haziran 2017  toplamı 89 milyon 654 bin dolar  olarak gerçekleşmişti.Uzmanlar,ihracattaki artışın yaz döneminde artmasını beklediklerini dile getiriyorlar.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.