En iyi stant unvanı Diyarbakır’ın oldu

En iyi stant unvanı Diyarbakır’ın oldu
Türkiye’nin turizm alanındaki en önemli buluşmalarından biri olan “Travel Turkey İzmir” fuarında en iyi stant unvanı Diyarbakır’ın oldu.

 

 

Ness Stand Sistemlerinin sahibi Neslihan Fidan, büyük bir titizlikle standın tasarlandığını belirterek, kenti en iyi şekilde temsil etmenin gururunu yaşadıklarını söyledi. Öte yandan fuarın ikinci gününde konuşan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, 2018 yılında düzenlenecek olan 12. Travel Turkey İzmir Fuarının partner ilinin Diyarbakır olduğunu müjdeledi.

 

 

 

Diyarbakır Valiliği, Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, Karacadağ Kalkınma Ajansı, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü, Diyarbakır Ticaret Borsası, Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası, Sur Belediyesi, Sosyal Yardımlaşma Vakfı Aile Destek Merkezi, TÜRSAB Bölge Yürütme Kurulu, Hacı Levent Kadayıfçısı, Uğurcan Peynircioğlu ve Tanrıkulu Bakırcılığın katılımını gerçekleştirdiği 11'inci Travel Turkey İzmir Turizm Fuarı devam ediyor.

36 ÜLKE, 1284 KATILIMCI YER ALDI

Fuarda seyahat acenteleri, tur operatörleri, iş ve kongre turizmi, bakanlıklar, konsolosluklar, oteller, tatil köyleri, yat, kurvaziyer turizmi, marina, uluslararası turizm otoriteleri, odalar, borsalar, kafeterya ve restoranlar, aktif macera turizmi, belediyeler, bankacılık ve sigorta firmaları, kültür turizmi, valilikler, il kültür turizm müdürlükleri, dalış okulları, spor turizmi, kalkınma ajansları, havayolları, turizm teknolojisi, turizm birlik, dernekleri, otel ekipmanları firmaları, turizm taşımacılığı, turizm medyası, eğitim turizmi, bilgi, enformasyon teknolojileri, medikal kuruluşlar ile sağlık kuruluşları yer aldı. Geçen yıl 36 farklı ülkeden 1179 katılımcının bulunduğu fuara bu yıl 36 ülkeden ve 54 ilden toplam 1284 katılımcı dahil oldu.

1284 katılımcının bulunduğu Travel Turkey’i ziyaret eden Kültür ve Turizm Bakanı Numan Kurtulmuş, Sur Temalı Diyarbakır Standını ziyaret etti. Ziyarette Bakan Kurtulmuş’u, Vali Yardımcısı H.Hasan Gökpınar, Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Ali Fuat Eker, Diyarbakır Kültür ve Turizm İl Müdürü Cemil Alp, Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası Fuar ve Markalaşma Komisyonu Başkanı R. Kadri Kazmacı, Diyarbakır Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Üyesi Şükrü Boylu, TÜRSAB Bölgesel Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Akyıl tarafından karşılandı.

 

 

 

 

BAKAN KURTULMUŞ DİYARBAKIR’I ZİYARET ETTİ

Diyarbakır Standını ziyaret eden Bakan Kurtulmuş, Türkiye dünyada başka hiçbir ülkenin sahip olmadığı zenginliklere sahip olduğunu ve Diyarbakır’ın bu zenginliklerden bir tanesi olduğunu söyledi. Bakan Kurtulmuş, “Turizmi sadece deniz, güneş, kum turizminin yanı sıra çeşitlendirmek ve 12 aya yaymak zorundayız. Turizmi çeşitlendirerek yolumuza devam etmek zorundayız. Bu güzelliği hem insanlığın hizmetine sunmak hem de ülkemizin zenginliğini artırmak zorundayız” dedi.

2018’DE DİYARBAKIR PARTNER İL

Ziyarette İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ise, 6-9 Aralık 2018 yılında düzenlenecek olan 12. Travel Turkey İzmir Fuarının partner ilinin Diyarbakır olduğunu müjdeledi.

 

 

HAZIRLIKLARA BAŞLAYACAĞIZ

Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası Fuar ve Markalaşma Komisyonu Başkanı R.Kadri Kazmacı,  Diyarbakır’ın Partner İl olarak kabul edilmesinin kendileri için büyük önem taşıdığını belirterek gerekli tüm hazırlıklara Turizm Platformu olarak başlayacaklarını söyledi.

 

 

 

21 METRE UZUNLUĞUNDA ÖRGÜ PEYNİR

Ayrıca Diyarbakır Standında bulunan Uğurcan Peynircioğlu tarafından hazırlanan 21 Metre örgü peynir Fuarı ziyaret eden vatandaşların ve katılımcıların ilgi odağı oldu.

En iyi stant unvanı Diyarbakır’ın

Bu arada,  “Diyarbakır Kalesi ve Hevsel Bahçeleri Kültürel Peyzaj Alanı” çalışması ile UNESCO Dünya Kültür Mirası Diyarbakır Surlarının işlendiği stant tasarımıyla ilgi odağı olmaya devam ediyor. Ness Stand Sistemlerinin sahibi Neslihan Fidan, “Her alanda Diyarbakır’ımızı en iyi şekilde temsil etmek için elimizden geleni yapıyoruz. 7 kişilik ekiple 2 günde standımızı kurduk. Büyük titizlikle hazırladığımız standımız en iyi stant unvanı aldı. Bu bizleri çok sevindirdi. Çünkü ekibimizle birlikte bu standın tasarım ve uygulamasında bayağı emeğimiz oldu. Emeğimizin karşılığını aldığımız için çok sevinçliyiz. Bir Diyarbakırlı olarak kentimi tüm fuarlarda en iyi şekilde temsil etmenin onuru ve gururunu yaşıyorum” şeklinde konuştu.  

 

 

 

 

Dilek AKIN

 

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.