En kritik YAŞ!

En kritik YAŞ!
Yüksek Askeri Şura (YAŞ) Başbakan Binali Yıldırım başkanlığında Çankaya Köşkü'nde toplandı.

 

Şura üyelerinin toplantı için hazırlanan salonda yerlerini almalarının ardından Yüksek Askeri Şuranın olağan toplantısı başladı

İLK DEFA KARARGAH DIŞINA ÇIKTI

Böylece daha önce Genelkurmay Başkanlığı Karargahı'ndaki "Çakmak Salonu"nda yapılan "çok gizli" nitelikli toplantı ilk defa karargah dışına taşınmış oldu.

İLK DURAK ANITKABİR

Şura üyeleri  ilk önce Anıtkabir'i ziyaret etti. Başbakan Binali Yıldırım, Atatürk'ün mozolesine çelenk koydu. Saygı duruşunun ardından Başbakan Yıldırım, Şura üyeleriyle birlikte Anıtkabir merdivenlerinde fotoğraf çekildi.

DİKKAT ÇEKEN AYRINTI

YAŞ üyeleri, Aslanlı Yol'dan ilerleyerek Anıtkabir'e çıktı. Her YAŞ toplantısı öncesi gerçekleştirilen ziyarette bu kez dikkat çeken bir ayrıntı vardı. Bu yıl YAŞ üyesi komutanlarının emir subaylarının yer almadığı görüldü.

İKİNCİ KURTULUŞ MÜCADELESİNİ KAZANDIK

Başbakan Yıldırım, Anıtkabir Özel Defteri'ne şunları yazdı:

Kurduğun Türkiye Cumhuriyeti'ni daima yüceltip istiklal ruhuna sadık kalarak ülkemizi istikbale emniyet ve güven içinde taşıma azmindeyiz. TSK da demokrasi ve milli iradeye bağlı olarak hizmet etmeye devam edecek. 15 Temmuz gecesi Türkiye, 2. kurtuluş mücadesinden zaferle çıkmıştır. Milletimiz iradesini hiçbir vesayet odağına teslim etmeyeceğini göstermiş, ülkesine ve demokrasine sahip çıkmıştır.

 

BUGÜN BİTECEK

 

Önceki yıllarda 3 gün devam eden toplantı bu kez 1 günde tamamlanacak. İhraç edilecek personelin dün belirlenip açıklanmasının ardından, YAŞ’ta terfi ve emeklilikler görüşülecek. Yüksek sayıda personelin ihraç edilmesi dolayısıyla, birçok kritik göreve bir alt rütbeden atama yapılacak.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.