En son Hz. İsa doğduğunda böyle görülmüştü

En son Hz. İsa doğduğunda böyle görülmüştü
Hz. İsa'nın doğduğu sene birbirine yakın olan Jüpiter ve Venüs, ilk kez böyle yakınlaştı.

En son Hz. İsa doğduğunda böyle görülmüştü

 

Hz. İsa'nın doğduğu sene birbirine yakın olan Jüpiter ve Venüs, ilk kez böyle yakınlaştı.

En net şekilde Diyarbakır ve Batman’dan gözlendi

Bilim insanlarına göre, en son 2015 yıl önce yakın görünen Venüs ve Jüpiter, iftar saatinde en net şekilde Güneydoğudan görüldüğü belirtildi.

Bir çok uluslar arası habere göre, en son 2 bin 15 yıl önce Hz. İsa'nın doğduğu gün tek bir yıldız gibi görünen Jupiter ve Venüs'ün , Hıristiyan anlatılarında yer alan Beytüllahim Yıldızı'nı oluşturduğu iddia ediliyor. NASA tarafından Venüs ve Jüpiter'in geçen gece Dünya'dan nasıl göründükleri görülebiliyor. Belirtilene göre Venüs ve Jüpiter en son 2015 yıl önce bu kadar yaklaşmıştı.

Venüs daha beyaz ve göz alıcı bir renge bürünürken, Jüpiter sarı ve yeşil bulutları nedeniyle  daha donuk renkte göründü. ABD'deki Rice Üniversitesi'nde astronom olarak görev yapan Pat Hartigan, iki gezegenin yüzyıllardan beri ilk defa bu kadar iyi bir konumda bir araya geldiğini belirtiyor.

Venüs ve Jüpiter bir daha 1 Mart 2023'te benzer bir konuma gelecek. Astronomi haber sitesi Sky and Telescope'taki haberde en son 2 bin 15 yıl önce Hz. İsa'nın doğduğu gün tek bir yıldız gibi görünen Jupiter ve Venüs'ün , Hıristiyan anlatılarında yer alan Beytüllahim Yıldızı'nı oluşturduğu iddia ediliyor.

Bilim insanlarınca sırrı çözülemeyen Beytüllahim Yıldızı, Hz. İsa'nın doğumu sırasında gökyüzünde görüldüğü anlatılan bir gök cismi olduğu söyleniyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.