Enerji şirketinden faturalarını ödemeyen abonelere uyarı

Enerji şirketinden faturalarını ödemeyen abonelere uyarı
Güneydoğu Anadolu Bölgesinde 6 ilde tarımsal sulama kaynaklı tahsilat sorunuyla mücadele eden enerji şirketi, Mardin’de 8,5 milyar liraya ulaşan ödemenin yapılması için abonelerine uyarıda bulundu.

TİGRİS HABER - Alacağın yüzde 90’a yakını ilde kayıtlı tarımsal sulama abonelerinden kaynaklanırken bu abone grubundan alacağın 7.5 milyar TL'ye yaklaştığı bildirildi.

Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nde bulunan 6 ilde kaliteli, kesintisiz ve kayıpsız elektrik vizyonuyla faaliyet gösteren DEPSAŞ Enerji, tahsilat sorunuyla mücadele etmeye devam ediyor. Enerji şirketi, başta tarımsal sulama aboneleri olmak üzere elektrik borcunu ödemeyen Mardin’deki abonelerini ödeme yapmaları için bir kez daha uyardı.

2023 yılında yaklaşık 3.5 milyar kWh enerji tüketilen Mardin’de bunun büyük kısmı tarımsal sulama alanında kullanılırken, bu abone grubundan sadece 200 milyon kWh’lik enerji bedeli tahsil edilebildi.

Toplamda 7 bin 500’ü aşkın aboneden biriken alacak, 8.5 milyar TL'yi aşmış durumda. Bu rakamın 7,4 milyar TL’lik kısmını ise tarımsal sulama abonelerinin oluşturduğu belirtildi. Söz konusu rakama göre, her bir abone başına düşen borcun yaklaşık 1,3 milyon lira olduğu kaydedildi. Mardin’de 2023 yılındaki toplam elektrik tüketiminin neredeyse yarısını oluşturan 1,5 milyar kWh elektriği ise Kızıltepe ilçesi tek başına tüketti.

Şirket tarafından yapılan açıklamada, Mardin’de toplam 8.5 milyar TL’yi bulan alacağın yüzde 90’a yakınının ilde kayıtlı 7 bin 500'den fazla tarımsal sulama abonesinden kaynakladığı vurgulanırken, tarımsal sulama abonelerinden alacağın 7,5 milyar TL'ye yaklaştığı ifade edildi. DEPSAŞ Enerji yetkilileri, devletten peşin olarak alınan elektriğin hanelere ve tarımsal sulama alanlarına sürdürülebilir olarak ulaştırılması için borçların zamanında ödenmesini istedi.

Mardin’de artan alacak yüküne ilişkin açıklamalarda bulunan DEPSAŞ Enerji yetkilileri, tarımsal sulama abonelerinin ödemediği faturalar nedeniyle enerji tedarikinde aksamalar yaşanabileceğini belirtti.

Açıklamada, abonelere çok farklı yöntemlerle bugüne kadar iyi niyetli imkânlar sunulduğu belirtilerek, “Devletimiz de, şirketimiz de tarımsal sulama abonelerine uygun yapılandırma ile geri ödeme, vadesi oldukça uzun olan kredi imkanları sundu. Sunulan imkânlar ne yazık ki dikkate alınmadı ve beklenen ödemeler yapılmadı. Tüm kampanyalara ve kolaylık paketlerine rağmen borcunu ödemeyen abonelerimize karşı yasal çerçevede haklarımızı arayacağımızı bir kez daha hatırlatmak istiyoruz” ifadelerine yer verildi.(İHA)

Kaynak:İhlas Haber Ajansı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.