Engelliler "Şeb-i Arus" törenlerinde

Engelliler "Şeb-i Arus" törenlerinde
Kamuda çalışan engelliler, hızlı trenle Şeb-i Arus törenleri için Konya'ya gelerek Mevlana Müzesi'ni gezdi, sema izledi.

Engelli Kamu Çalışanları Derneği Genel Başkanı Kapu: "Mevlana gönüllere huzur, mutluluk ekmiştir. Uzakları insanlara yaklaştırmıştır, gönülleri yakınlaştırmıştır. TCDD de hızlı trenle şehirlerimizi Mevlana'ya yakınlaştırmıştır"

KONYA - Kamuda çalışan engelliler, hızlı trenle Konya'ya gelerek Mevlana Müzesi'ni ziyaret etti. Ardından sema gösterisini izleyen engelliler, Şeb-i Arus törenlerine katılmanın heyecanını yaşadı. Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı tarafından farklı engel gruplarından bireylerin istihdamına yönelik yürütülen "Ben de Varım Projesi" kapsamında, kamuda çalışan engelliler, hızlı trenle Şeb-i Arus törenlerine katılmak üzere Konya'ya geldi. Mevlana Müzesi'ni gelen engelliler buradaki Derviş Hücreleri'ni gezdi. Mevlana'nın sandukası başında dua eden engelliler, müzede sergilenen eserleri ilgiyle inceledi.Engelli Kamu Çalışanları Derneği Genel Başkanı Bülent Kapu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, TCDD Genel Müdürlüğüne ve çalışanlarına kendilerine böyle bir imkan sundukları için teşekkür etti. Ankara-Konya Hızlı Tren Hattı'nı kullanarak ilk kez Konya'ya gelen üyelerinin olduğu ifade eden Kapu, "Mevlana gönüllere huzur mutluluk ekmiştir. Uzakları insanlara yaklaştırmıştır, gönülleri yakınlaştırmıştır. TCDD de hızlı trenle şehirlerimizi Mevlana'ya yakınlaştırmıştır. Sevgiden, hoşgörüden, saygıdan hiçbir zaman ayrılmadan, gönlümüzdeki, beynimizdeki ve ruhumuzdaki engelleri aşarak bu güzel duyguları hep birlikte yaşamayı diliyorum" diye konuştu.

 "Allah bu imkanı herkese nasip etsin"

Görme engelli Muhlis Polat da engeline rağmen Mevlana'yı, bu güzel etkinlikleri yüreğinde hissettiğini aktardı. "Gel" çağrısına uyarak Konya'ya geldiklerini anlatan Polat, "Görmesek de derinden hissediyoruz. Bu imkanı bize sunanlara teşekkür ediyorum. Allah bu imkanı, buraya gelmeyi herkese nasip etsin" dedi.  Mevlana Müzesi ziyaretinin ardından Mevlana Kültür Merkezi'ne geçen engelliler, Ahmet Özhan'ın Türk Tasavvuf Müziği konserini dinledi; ardından da sema ayin-i şerifini izledi.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.