"Ensar ve muhacir gençler" piknikte buluştu

"Ensar ve muhacir gençler" piknikte buluştu
Türkiye'de en fazla sığınmacıya ev sahipliği yapan Şanlıurfa'da Suriye uyruklu ve Türk gençler, "Gel Kardeşim Piknik Yapalım" projesi kapsamında bir araya geldi.

Şanlıurfa Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğünce düzenlenen etkinlik kapsamında Suriyeli 100 genç, ilk olarak Karaköprü Gençlik Merkezinde Şanlıurfalı gençlerle çeşitli faaliyetlere katıldı. Daha sonra Karaköprü mesire alanına giden grup, burada piknik yapıp birlikte vakit geçirdi.

Şanlıurfa Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Hakan Keşküş, gazetecilere açıklamasında, gençlerin ortak bir faaliyet yapmasının, yiyeceklerini paylaşmasının mutluluk verici olduğunu söyledi.

Gençlerin böylece keyifli vakit geçirdiğini aktaran Keşküş, "Türk ve Suriyeli gençlerimiz birbirleriyle harika bir uyum içinde zaman geçiriyor. Onların birbirlerinin dilini bilmeden bu kadar güzel anlaşması mutluluk verici. Gerçekten anlaşmak için dil bilmek gerekmiyormuş, bunu görmüş olduk. Bu proje ile gençlerimizi bir araya getiren Karaköprü Gençlik Merkezi ekibimize çok teşekkür ediyorum. Bu tür faaliyetlerin devamını diliyorum." dedi.

Suriyeli gençler de kendilerine bu imkanı sağlayan yetkililere teşekkür etti.(AA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.