Ensarioğlu'ndan Van için sağduyu çağrısı

Ensarioğlu'ndan Van için sağduyu çağrısı
 Özel Haber
İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı iken partisinden istifa eden Salim Ensarioğlu, DEM Parti Van adayı Abdullah Zeydan'a mazbata verilmemesinin ardından yaşanan olaylara ilişkin, açıklama yaptı.

TİGRİS HABER - Halk iradesinin gasp edilmesini kabul etmediğini belirten Ensarioğlu, "Van'da kamu otoritesi eliyle bir kez daha tekrarlanan halkın iradesini yok sayan hukuksuzluğu nasıl reddettiysek, buna tepki olarak yapılan sokak eylemlerini de kabul etmemiz mümkün değildir" dedi

Sosyal medya platformu X hesabından açıklama yapan Salim Ensarioğlu, DEM Parti Van Belediye Başkan adayı Abdullah Zeydan'a mazbatasının verilmemesinin, bir halk iradesinin gaspı olduğuna dikkat çekti. Ancak sonrası gelişen sokak olaylarını da kabul etmediğine işaret eden Ensarioğlu, "Van’da kamu otoritesi eliyle bir kez daha tekrarlanan halkın iradesini yok sayan hukuksuzluğu nasıl reddettiysek, buna tepki olarak yapılan sokak eylemlerini de kabul etmemiz mümkün değildir. Halkımız devletini sever, onun için tepki olarak sokağa dökülmez, tepkisini sandığa dökülerek verir. Adayların seçilme yeterliliğini inceleyen yetkililer, görevlerini layıkıyla yerine getirmemişse, yapılan hatayı demokratik haklarını kullanan adaya ve adayı seçen seçmene yüklenmesi doğru değildir. YSK, 'aday seçime girebilir' demişse olay bitmiştir. Dolayısıyla iktidar halkın iradesine saygı göstermelidir. Yasalar çerçevesinde adayın seçilmesinin önünde engel varsa, doğrusu seçmenin iradesini gasp ederek en yüksek oyu alan ikinci adaya değil seçmenin iradesinin sandığa yansımasının sağlanmasıdır" dedi.

Şiddet ve demokrasi bir arada olmaz

Kamu yetkililerinin hatalı kararları sonucunda birbirini tetikleyen provokasyonların kaosu daha da büyüttüğüne işaret eden Ensarioğlu, açıklamasının son bölümünde şu görüşlere yer verdi:

"Kamu düzenini sağlamakla görevli olan yetkililerin hatalı kararları sonucunda karşılıklı olarak birbirini tetikleyen provokasyonlar sadece kaosu büyütür. Şiddet ile demokrasi bir arada olmaz. Sokakları ateşe vermek hak arama özgürlüğü olarak kabul edilemez. Onun içindir ki Van şehrimiz bu görüntüleri hak etmiyor. Burada kamu düzenini sağlamakla görevli yetkililer başta olmak üzere herkesi ülkemizi tuzağa düşüren hatalı kararlarından acilen dönüp sorumluluk alarak halkımızı sokağa döken bu olayların önüne acilen geçmelidirler. Bu nedenle özellikle Van’lı kardeşlerimizi ve tüm taraftarları sağduyulu olmaya davet ediyorum."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum