Erbil Valisi “Kürdistan bölgesini izole çalışmaları sonuç vermedi”

Erbil Valisi “Kürdistan bölgesini izole çalışmaları sonuç vermedi”
 Özel Haber
Diyarbakır’a gelerek bir dizi görüşmeler yapan Irak Kürdistan Federe Bölgesi’nin başkenti olan Erbil Valisi UmitXoşnav ve beraberindeki heyet, Kürdistan Sosyalist Partisi’ni (PSK) ziyaret etti.

Ramazan YAVUZ

TİGRİS HABER - Erbil Valisi UmitXoşnav, bölge ülkelerinin Kürdistan Bölgesi’ni izole ederek cezalandırma politikasının sonuç vermediğini, bütün zorluklara rağmen Kürt halkının ayakta durduğunu dile getirdi.

psk-erbil-valisi-ziyareti-1.jpg

Erbil Valisi UmitXoşnav başkanlığındaki heyeti PSK Genel Başkanı Bayram Bozyel, Mesut Tek ve parti yöneticileri karşıladı.PSK Genel Başkanı Bayram Bozyel Kürdistan Bölgesi heyetini karşılamaktan duyduğu memnuniyeti dile getirerek Kürtler arası diyalog ve görüşmelerin önemine değindi. Görüşmede PSK Genel Başkanı Bayram Bozyel, Kürt meselesinin bölgenin can alıcı sorunu olmaya devam ettiğini belirterek, “dün olduğu gibi bugün de Kürt ve Kürdistan meselesi bölgenin can alıcı sorunu olmaya devam ediyor. Bölgedeki bütün siyasi görüşmeler ve trafik Kürt meselesi etrafında gerçekleşiyor. Bu çerçevede bölge ülkeleri arasında siyasi görüşme trafiği artmış bulunuyor. Son dönemde Ankara, Bağdat, Erbil arasında yaşanan diplomatik trafik bunun somut göstergesidir” dedi.

BOZYEL “KÜRT KARŞITLIĞI AKP’Yİ 2. SIRAYA DÜŞÜRDÜ”

PSK Genel Başkanı Bayram Bozyel 2015 yılından sonra Kürt meselesinde artan şiddet ve savaş politikalarının sadece Kürt halkına zarar vermediğini, aynı zamanda Türkiye’de de ciddi bir siyasi ve ekonomik krize yol açtığını belirterek bunun sonuçlarını 31 Mart’ta yapılan yerel seçimlerde ortaya çıktığını dile getirdi. Bozyel son yerel seçimlerde 22 yıllık iktidarında AKP’nin ilk kez ikinci sıraya düşmesinin ve iktidarın büyük oy kaybının Kürt karşıtı siyasetten kaynaklandığını belirtti. Bu durumun iktidarı yeni bir muhasebe yapmaya zorlayacağını aksi halde oylarının daha da azalacağını ifade etti.

psk-erbil-valisi-ziyareti-2.jpg

YENİ ANAYASA FIRSATA DÖNÜŞTÜRÜLMELİ

Türkiye’de barış ve istikrarın inşasının Kürt meselesinin çözümüne bağlı olduğunu dile getiren Bayram Bozyel, gündemde olan yeni anayasa tartışmalarının bu açıdan bir fırsata dönüştürülmesi gereğinin altını çizdi. Bütün Kürt siyasi aktörlerinin yapılacak yeni anayasa konusunda bir araya gelmesini ve Kürt halkının taleplerini içeren ortak bir duruşla bu meseleye dahil olmalarının önemine değindi.

“ÇÖZÜM SÜRECİNDE BARZANİLER ROL OYNAYABİLİR”

PSK Genel Başkanı Bayram Bozyel, Türkiye’nin eninde sonunda Kürt meselesinin çözümünü gündeme getirmek zorunda olduğunu, böyle bir aşamada Sayın Mesud Barzani ve Kürdistan Bölgesi Başkanı Neçirvan Barzani’nin geçmişte olduğu gibi olası bir çözüm sürecinde önemli bir rol oynayabileceğini söyledi. Bozyel, bölgesel gelişmelerin dört parçadaki Kürtlerin kaderini her geçen gün daha da birleştirdiğini, bu çerçevede dört parçada Kürtler arasındaki diyalog ve görüş alışverişinin öneminin altını çizdi.

psk-erbil-valisi-ziyareti-3.jpg

“KÜRDİSTAN BÖLGESİNİ İZOLE ETMEK İSTEDİLER”

PSK’ye gerçekleştirdiği ziyarette, sıcak karşılamalarından dolayı PSK Genel Başkanı Bayram Bozyel’e teşekkür eden Erbil Valisi UmitXoşnav ise, Kürdistan Bölgesi ve Bağdat arasındaki gelişmeler hakkında açıklamalarda bulundu. Xoşnav konuşmasında bölge ülkelerinin Kürdistan Bölgesi’ni izole ederek cezalandırma politikasının sonuç vermediğini, bütün zorluklara rağmen Kürt halkının ayakta durduğunu dile getirdi. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Erbil ziyaretinin önemine değinen Umit Xoşnav yapılan görüşmelerde bölgesel sorunların karşılıklı çıkarlar ve saygı temelinde çözümünün müzakere edildiğini ifade etti. Umit Xoşnav konuşmasında, Türkiye’de yeni bir çözüm sürecinin yeniden gündeme gelmesinin kaçınılmaz olduğunu, bu konuda Sayın Mesut Barzani ve Kürdistan Hükümetinin yapıcı bir rol oynamaya hazır olduğundan emin olduğunu ifade etti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.