Erciş'ten insanlık eli

Erciş'ten insanlık eli
Van’ın Erciş Belediyesi, BDP Erciş İlçe Örgütü ve sivil toplum kuruluşları ile vatandaşlar arasında düzenlenen kampanyada toplanan yardımlar Rojava, Şengal ve Kobane vatandaşlarına ulaştırmak üzere kamyona yüklendi.

VAN - Van Büyükşehir Belediyesi öncülüğünde Erciş’te yapılan yardım toplama kampanyasına vatandaşlar rağbet gösterdi. Son bir hafta içerisinde toplanan yardımlar kamyona yüklenerek Suruç ilçesine gönderildi. Zilan Parkı’nda oluşturulan çadırda toplanan toplanılan yardımların kamyona yüklenmesi çalışmalarına Erciş Belediyesi Eş Başkanları Diba Keskin, Abdurrahman Çağan, belediye meclis üyeleri, DBP Erciş ilçe örgütü ile çok sayıda yardımsever vatandaş katıldı. Gönderilen yardım malzemeleri içinde kuru gıda, kadın ve çocuk ihtiyaçları ile çeşitli yiyecek malzemeleri yer aldığını bildiren Erciş Belediyesi Eş Başkanı Abdurrahman Çağan, Erciş halkının bir kez daha insanlık elini yardıma muhtaç insanlara uzattığını söyledi. Van Büyükşehir Belediyesi öncülüğünde başlatılan yardım kampanyası ile toplanan yardımların ilkinin kamyona yüklendiğini de anlatan Çağan, “Duyarlı halkımız tarafından yardım malzemelerimizi mağdur kardeşlerimize gönderiyoruz. Ben inanıyorum ki Erciş, üç, dört yardım kamyonu daha çıkaracaktır. Herkese teşekkürlerimizi sunuyoruz' dedi.
DBP Erciş İlçe Örgütü Eş Başkanı Ahmet Akmaz ise konuşmasında, "Erciş halkı, bu yardım seferberliğine gönülden katılmıştır. Bu gönülden yapılan yardım köprüsü, Şengal'de kendini hissettirdiği gibi Kobane halkımıza da kendisini hissettiriyor. Bu anlamda bütün Erciş halkına, yardım çalışmasında emeği geçen bütün yurttaşlara partimiz adına teşekkürü borç biliyorum" şeklinde konuştu.
Konuşmaların ardından yardım kamyonu alkışlar arasında Suruç ilçesine uğurlandı.
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.