Erdoğan: AİHM'in Demirtaş kararı bizi bağlamaz

Erdoğan: AİHM'in Demirtaş kararı bizi bağlamaz
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'nin (AİHM) Selahattin Demirtaş kararı için, "Bizi bağlamaz" dedi.

Tigris Haber- Cumhurbaşkanı Erdoğan, Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'nin (AİHM) Selahattin Demirtaş kararı için, "Bizi bağlamaz" dedi. Erdoğan "karşı hamlemizi yapar işi bitiririz" dedi.  MHP Genel Başkanı Bahçeli'yle yarınki görüşmenin konusunun yerel seçim olacağını söyleyen Erdoğan, "Seçim ittifakını masaya yatıracağız" dedi.

Ne oldu?

Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi (AİHM), HDP eski Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın tutukluluk haline ilişkin başvuruyu karara bağladı. AİHM Demirtaş'ın tutukluluğuyla ilgili hak ihlali kararı verdi. AİHM Selahattin Demirtaş'ın tutukluluğuna son verilmesi için gereğinin yapılması gerektiğini karara bağladı. 

İnsan hakları hukukçusu Kerem Altıparmak, karara ilişkin olarak "AİHM Selahattin Demirtaş'ın tutukluluğuna son verilmesi için gereğinin yapılması gerektiğini karara bağladı. Şu andan itibaren tutuklu olması hem ulusal hem de uluslararası hukuka aykırıdır. Derhal serbest bırakılması gerekir" dedi.

HDP’nin cumhurbaşkanı adayı Selahattin Demirtaş, tutukluğunun ‘özgürlük ve güvenlik hakkı’, ‘makul bir süre içinde yargılanma ya da yargılama süresince serbest bırakılma hakkı’ ve ‘serbest seçim hakkı’nı ihlal ettiğini belirterek, Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’ne başvuru yapmıştı.

Demirtaş’ın avukatı Mahsuni Karaman da daha önce yaptığı açıklamada, “Umarız karar, demokrasi ve hukuk açısından ön açıcı olur” demişti.

HDP eski Eş Genel Başkanları Selahattin Demirtaş ve Figen Yüksekdağ 5 Kasım 2016'dan beri tutuklu bulunuyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.