Erdoğan alarmı!

Erdoğan alarmı!
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Diyarbakır gezisi öncesi hazırlıklar sürüyor.

 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Diyarbakır gezisi öncesi hazırlıklar sürerken, kentin birçok noktasında güvenlik önlemleri artırıldı. Çevre İl ve İlçelerden polis takviyesi yapılırken,  kentin birçok noktasında arama noktaları kuruldu. Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanları Gülten Kışanak ve Fırat Anlı’nın Erdoğan’ı karşılamayacağı öğrenildi.

16 vatandaşın bombalı saldırı sonucu yaşamını yitirdiği Diyarbakır'ın Dürümlü mezrasında Erdoğan alarmı verildi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Başbakan Yıldırım ile gideceği mezrada 'karşılama' hazırlıkları ise aralıksız sürerken, kent merkezinde de polis alarma geçti. Erdoğan’ın gelişi nedeniyle polislerin izinleri kaldırılırken, destek için çevre il ve ilçelerden çok sayıda polis geldi. Kentin tüm giriş ve çıkışlarında arama noktaları kurulurken, kent içinde de polis bazı bölgelerde arama noktaları kurdu. 24 saat esasına göre çalışan polisler, şüpheli gördükleri araçlarda aramalar yapıyor.

 

Köyde hazırlıklar sürüyor

Öte yandan Erdoğan’ın, ziyaret edeceği Tanışık köyünde ise hazırlıklar devam ediliyor. Köye, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın geleceği helikopter için pist yapılırken, köy yolları asfaltlandı.

Diyarbakır’ın Sur ilçesine bağlı Sarıkamış köyü Dürümlü mezrasında 12 Mayıs gecesi PKK mensuplarınca 15 ton bomba yüklü kamyon infilak ettirilmiş, patlamada 16 vatandaş hayatını kaybetmişti. Patlamada hayatını kaybeden 16 vatandaş, yapılan DNA tespitlerinin ardından Tanışık köyüne defnedilmişti. Başbakan Binali Yıldırım, AK Parti Genel Başkanlığı’na aday olduğu gün Tanışık köyüne ziyarette bulunmuş, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 28 Mayıs’ta Tanışık köyünü ziyaret edeceğini duyurmuştu.

HELİKOPTER PİSTİ TURKUAZA BOYANDI

Başbakan Binali Yıldırım’ın, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Tanışık köyünü ziyaret edeceği yönündeki açıklamasının ardından köyde hummalı bir çalışma başlatıldı. Tanışık Köyü Yas Evi önü yeniden düzenlenirken, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın geleceği helikopter için köy girişinde pist yapıldı. Pistin turkuaz rengine boyandığı dikkat çekerken, karayolları ekipleri de mezarlık ve köye çıkan bütün yolları asfaltlama çalışmalarını hızlandırdı.

TANIŞIK VE DÜRÜMLÜ’DE PATLAMANIN İZLERİ HALA HİSSEDİLİYOR

PKK mensuplarınca patlatılan kamyon nedeni ile hayatını kaybeden 16 köylünün yası Tanışık köyünde tutulmaya devam ediyor. Tamamı akraba olan köylülerin yakınları mezarlığa gidip dua okurken, yetim kalan bazı çocuklar da yoldan geçen arabaların içindekilere ‘Baba’ diye bağırıyor. Tanışık köyünde ölüm sessizliği hissedilirken, patlamanın meydana geldiği Dürümlü köyünde de yaralar sarılmaya çalışılıyor. Patlama nedeni ile oluşan çukur, suyla kaplanırken yıkılan evlerin duvarlarının hala onarılmadığı görüldü.

Haber:Saffet AZBAY-özel

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.