Erdoğan: Bahar iklimine sahip çıkalım

Erdoğan: Bahar iklimine sahip çıkalım
Başbakan Erdoğan, artık Türkiye içinde değil tüm bölgede yeni bir süreç, yeni bir iklim, yeni bir bahar atmosferi yaşandığını belirterek, ''Bahar iklimine sahip çıkalım'' dedi.

BİSMİL - Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, "Artık sadece Türkiye içinde değil tüm bölgede yeni bir süreç, yeni bir iklim, yeni bir bahar atmosferi yaşanıyor. Türkiye hızla değişirken bölgemiz de değişiyor. Türkiye güçlenirken artık bölgemiz de güçleniyor. Bin yıllık tarihimizden aldığımız güçle, devraldığımız mirasla hem ülke içinde hem bölgemizde bir kez daha kardeşlik egemen oluyor" dedi. 

Erdoğan, Diyarbakır'ın Bismil ilçesinde düzenlenen toplu açılış törenine katıldı. Törende konuşan Başbakan Erdoğan, Bismil ilçesinde, aralarında 84 derslik, 200 öğrenci kapasiteli pansiyon, futbol sahası, 250 kişilik spor salonu, KÖYDES kapsamında Bismil'e kazandırılan yol ve içme suyu projeleri ile Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'nın 50 milyon lira bütçelik 18 projesinin bulunduğu eserlerin açılışını gerçekleştireceklerini belirterek, hizmetlerin hayırlı olmasını diledi ve emeği geçenlere teşekkür etti.

 ‘Çözüm süreci, Diyarbakır'ı köklü bir şekilde değiştiriyor’

Başbakan Erdoğan, dün Diyarbakır'da sadece açılışlarla değil başka sürprizlerle de tarihi bir gün yaşadıklarını belirterek, sözlerini şöyle sürdürdü: "Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi Başkanı Sayın Mesut Barzani bu açılışlarımızda bizimle heyecanımızı paylaştı. Aynı şekilde dün bir vuslata, bir kavuşmaya, çok uzun süren bir hasretin son anına gelişe de hep birlikte şahit olduk. Değerli sanatçımız Şivan Perwer'in, 37 yıl süren hasreti sona erdi. Yine çok değerli bir sanatçımızla İbrahim Tatlıses ile bir güzel konser verdiler. Dün 400 çifti hep birlikte evlendirdik. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığımız olarak bu adımı da attık. 

Allah'ın izniyle, artık sadece Türkiye içinde değil tüm bölgede yeni bir süreç, yeni bir iklim, yeni bir bahar atmosferi yaşanıyor. Türkiye hızla değişirken bölgemiz de değişiyor. Türkiye güçlenirken artık bölgemiz de güçleniyor. Bin yıllık tarihimizden aldığımız güçle, devraldığımız mirasla hem ülke içinde hem bölgemizde bir kez daha kardeşlik egemen oluyor. Şunu unutmayın sevgili kardeşlerim, Diyarbakır ne kadar güçlü, ne kadar müreffeh, ne kadar huzurlu olursa Erbil de, Süleymaniye de, Zaho, Musul, Kerkük, Bağdat, Şam, Kamışlı da o kadar güçlü, o kadar müreffeh, o kadar huzurlu olur.

Diyarbakır, bölgenin, İslam coğrafyasının kutup yıldızlarından biri.  Diyarbakır, enbiya kabirleriyle, sahabe-i kiram evliya kabirleriyla, makamlarıyla, camileriyle sadece Tükiye'nin değil dünyanın yönünü döndüğü bir şehrimiz. Diyarbakır çok çok önemli. İşte onun için Diyarbakır, huzuruna güçlü şekilde sahip çıkmalı ve kararlarını verirken Diyarbakır çok düşünmeli. Diyarbakır barışa güçlü şekilde sahip çıkmalı. Diyarbakır, bu yıl Nevruz'da başlayan o bahar iklimine kuvvetlice sahip çıkmalı. Biz, dün Diyarbakır'da çok farklı bir hava, farklı bir atmosfer gördük. Sizler de televizyonlarda izlemişsinizdir. Diyarbakır'da barışı, huzuru gördük. 'Artık yeter' diyenleri gördük. Ben inanıyorum ki Bismil de aynı şeyi söylüyor, şu anda karşımda gördüğüm tablo, 'Yeter artık' diyor. Diyarbakır'da annelerin, babaların yüreklerindeki güveni gördük, yüreklerinde gururu gördük. Esnafın güldüğünü gördük. Tarihi mekanların Türkiye'nin her yerinden ziyaretçileri ağırladığını gördük. Diyarbakır'da sanayinin, ticaretin, istihdamın geliştiğini gördük. Çözüm süreci Allah'a hamdolsun Diyarbakır'ı köklü bir şekilde değiştiriyor. Bugün de burada Bismil'de aynı manzarayı, iklimi, umudu görüyoruz."

‘Ret, inkar ve asimilasyon artık bizim iktidarımızda bitmiştir’

Erdoğan, "Bu sürecin bozulmasına, sabote edilmesine fırsat tanımayalım. Kışkırtmalar, engellemeler, tehditler karşısında yiğitçe, mertçe duralım. Bu huzurun bozulmasına izin vermeyelim' diyorum. Biz o eski Türkiye dönemini kapattık. Yeni Türkiye, özüyle, ruhuyla kucaklaşan Türkiye'dir" diye konuştu.

(AA)

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.