Erdoğan, Diyarbakır mitinginde videolu tanıtım yaptı

Erdoğan, Diyarbakır mitinginde videolu tanıtım yaptı
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Diyarbakır'da konuştu.

TİGRİS HABER - Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Diyarbakır'da konuştu. MHP Diyarbakır İl Başkanı Miktat Arslan'ın da katıldığı İstasyon Meydanı'ndaki mitingde, adaylarını tanıtan Erdoğan, “Kapımız teröristlere ve terör örgütünün güdümünde siyasetçilik oynayanlara da kapalıdır" mesajını verdi.

Diyarbakır İstasyon Meydanı'nda halka hitaben konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Diyarbakır kent merkezi ile bağlı ilçelerde yapılan yatırımları, hazırlanan videolu tanıtımla tek tek anlattı. Pazar günü yapılacak mahalli seçimlere atıfta bulunarak, "31 Mart seçimlerinde partiler yarışmıyor, eserler yarışıyor. Onlar yolların altına mayın döşerken biz yeni yatırımları hayata geçirdik" dedi.

cumhurbaskani-erdogan-4.jpeg"Devletin bekasına saygı duyan herkesle konuşuruz"

Son bir ay içerisinde Diyarbakır'da DEM Parti başta olmak üzere, İnsan Hakları Derneği ve bazı sivil toplum kuruluşlarının dilendirmeye başladığı yeniden bir çözüm süreci talebine direkt olmasa da dolaylı olarak atıfta bulunan Erdoğan, "Bizimle birlikte yol yürümek isteyen herkesle yol yürürüz. Biz emperyalistlere kuklalık etmeyen ve ülkesi için dertlenen herkesle konuşuruz. İpleri başkasının elinde olmayan, kaybolup gitmeyen herkesle oturup konuşuruz. Herkesle konuşuruz. Kapımız teröristlere ve terör örgütünün güdümünde siyasetçilik oynayanlara da kapalıdır. Türkiye'ye 40 yıl terörle bedel ödetildi, bir 40 yıl daha buna tahammülümüz yok. Devletin bekasına saygı duyan herkesle oturur konuşuruz. Sınır ötesini de adım adım kontrol altına alıyoruz. Siyaset millete hizmet etmektir. Biz de hizmetin en iyisini yapmaya çalışıyoruz" ifadelerini kullandı.

cumhurbaskani-erdogan-1.jpeg

"Öyle bir ses olsun ki Dicle’nin suyu, Sur'un taşları titresin"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, konuşmasının son bölümünde, 31 seçimleri sonuçlarına da değinerek, "Diyarbakır'dan güçlü bir ses duymak istiyorum, öyle bir ses olsun ki, Dicle Nehrinin suları, Sur'un taşları titresin. 31 Martta Türkiye yüzyılı şehirleri için hazır mıyız, kararlı mıyız, gerçek belediyeciliği tercih ediyor muyuz?" çağrısına karşılık meydanda bulunanlar hep birlikte, "Evet" cevabını verdi.

cumhurbaskani-erdogan-3-001.jpegAK Parti mitinginde MHP il başkanı şaşkınlığı

Konuşmasının ardından ilk olarak AK Parti Diyarbakır İl Başkanı Mehmet Reşit Ocak'ı platforma çağıran Erdoğan'ın MHP Diyarbakır İl Başkanı Miktat Arslan'ı davet etmesi, şaşkınlık yaratsa da miting alanın ön tarafında bulunan Ak Gençlik üyeleri, alkışla tempo tuttu. Büyükşehir Belediye Başkan adayı Mehmet Halis Bilden'i çağıran Erdoğan, daha sonra merkez ve bağlı ilçe başkan adaylarını tek tek platforma davet ederek halkı selamlamalarını sağladı.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.