'Erdoğan, Dolmabahçe'deki o görüşmeden sonra FETÖ'ye operasyonu başlatacaktı'

'Erdoğan, Dolmabahçe'deki o görüşmeden sonra FETÖ'ye operasyonu başlatacaktı'
Başbakan Başdanışmanı Abdülkadir Özkan, 5 Mayıs 2007'de dönemin başbakanı Recep Tayyip Erdoğan'la dönemin Genelkurmay Başkanı Yaşar Büyükanıt arasında gerçekleşen

ve içeriği hakkında bugüne kadar hiçbir açıklama yapılmayan Dolmabahçe'deki 'sır' görüşmeyle ilgili bazı iddialarda bulundu.

HaberTürk'ten Kübra Par'ın sorularını yanıtlayan Abdülkadir Özkan'ın ilgili açıklaması şöyle:

"Çok enteresan bir şey söyleyeceğim. Hatırlarsanız Sayın Erdoğan Başbakan olduğu dönemde Dolmabahçe'deki ofisinde dönemin Genelkurmay Başkanı Yaşar Büyükanıt ile özel bir görüşme yapmıştı. İçeriği açıklanmadı ve Büyükanıt 'Benimle mezara girecek' dedi. O görüşmeden tam bir ay sonra Ümraniye'de bir gecekonduda mühimmatlar bulundu. Sonra Poyrazköy baskını oldu ve Ergenekon süreci başladı. Bence Sayın Büyükanıt o gün bu cemaatin devlet, emniyet, istihbarat ve ordu içinde ulaşmış oldukları tehlikeli noktayı Sayın Erdoğan'a haber verdi ve ikna etti. 2007'de Erdoğan bu örgütün devlet içerisinden tasfiye edilme operasyonunu başlatacaktı. Ama bir ay sonra orduya ait mühimmatların bulunduğu, darbe günlüklerinin ele geçirildiği haberleri üzerinden bir kamuoyu oluşturdular. Ordunun darbe hazırlığı içerisinde olduğunu ve kendilerinin bu darbeyi deşifre ettiğini söylediler. Süreci manipüle ettiler. Böylece Ergenekon sürecine toplumsal bir destek kazandılar. Fakat kuvvet komutanları yavaş yavaş içeri alınmaya başlayınca ve (Eski Genelkurmay Başkanı) İlker Başbuğ hapse atılınca Sayın Erdoğan bir şeylerin yanlış gittiğini fark etti. Ergenekon süreci ve Taraf gazetesi aleyhine konuşmalar yapmaya başladı. 2011 sonrasında da dershaneler tartışmasını açarak örgütün tasfiye sürecini başlattı."(Sputnik)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.